Hyppää pääsisältöön

Tarinateltan tarinoita Kiberasta

Tarinateltta Nairobissa
Tarinateltta Nairobissa Kuva: Yle / Meeri Koutaniemi tarinateltta

Kati Juuruksen Kibera! -dokumenttiin liittyen Ylen Areenassa julkaistaan kahdeksan Tarinateltan tarinaa Kiberasta. Lyhyet ihmisten kertomukset on toteutettu suomalais-kenialaisella yhteistyöllä ja niiden rahoittajana ovat toimineet Vikes ja Yle.fi/kolmasulottuvuus. Ohjaajina ovat olleet Judy Kibinge ja Benjamin Oroza. Suomesta mukana myös Iikka Vehkalahti vastaavana tuottajana ja Meeri Koutaniemi valokuvaajana.

”Eräs suurimmista vahingoista, mitä hyvää tekevä journalismi on tehnyt, on kuvata epäoikeudenmukaisen vallankäytön kohteeksi joutuneet ihmiset uhreina. Tähän ovat syyllistyneet niin laskuvarjojournalistit kuin kehitysmaiden omat toimittajat, joille köyhät liian usein edustavat kaukaista maailmaa verrattuna toimittajien omaan elämään ja asemaan yhteiskunnissa.” Peter Mukabe, Kenya.

Kiberassa telttaan astui yli 50 ihmistä muutaman päivän aikana. Koskettavimmat tarinat päätyivät kyyneliin ja sosiaalityöntekijöiden apuun. Useimmat tarinat kertoivat noituudesta, saapumisesta maalta Nairobiin, Jumalasta ja rikollisuudesta.

Heitä ei pyydetä vastaamaan kysymyksiin eikä kertomaan mielipiteitä eri asioista. He astuvat telttaan kertomaan tarinoita, joita he haluavat jakaa muille ihmisille.

Tarinat ovat nyt nähtävissä Yle Areenassa ja osoitteessa kolmasulottuvuus.fi

Tiistaina 15.12. Yle Areenassa julkaistiin kymmenen tarinaa lisää Keniasta. Nämä tarinat kuvattiin Nairobin toisella asuinalueella, Pipelinessa.

Lisätietoa tarinateltasta Keniassa