Hyppää pääsisältöön

VICE Ylen kanaville keväällä 2016

Vice logo
Vice logo vice

Yle on solminut merkittävän sopimuksen VICEn kanssa. Eurooppaan laajentuvan VICE Median televisio-ohjelmistoa esitetään keväältä vuoden 2016 loppuun asti Yle Areenassa ja Yle TV2:ssa.

VICE on maailmanlaajuinen media, joka on kasvanut viime vuosina merkittäväksi uuden sukupolven videosisältöjen mediataloksi. Nuorison vaihtoehtomediana aloittanut Vice on viime vuosina panostanut voimakkaasti dokumentteihin ja journalismiin. Maailmalla suositun ja palkitun VICEn erottaa muista television toimijoista sen pääosin alle kolmekymppisten tekijöiden nuori ikä sekä journalistien näkökulma heittäytyä aiheissaan osallistujaksi ja kokijaksi.

Vuoden mittainen sopimus tuo Vicen sisältöjä Yle TV2:een ja Yle Areenaan. Keväällä nähdään keskiviikkoiltaisin VICE Essentials -sarjan parhaita dokumentteja. Syksyllä 2016 esitetään VICEn uusia sarjoja, joita Yle julkaisee samanaikaisesti Yhdysvaltojen ensi-iltojen kanssa.

Uniikki sopimus myös VICElle

“Olemme tehneet tänä vuonna tiimimme kanssa intohimoisesti töitä sopimuksen saavuttamiseksi. Lopputuloksena Yle on ainoa yleisradioyhtiö, jonka kanssa Eurooppaan laajentuva VICE teki laajamittaisen sopimuksen vuodelle 2016. Yhteinen sävel löytyi nopeasti, brändistään tarkka VICE luottaa Ylen näkemykseen dokumenttien ykkösmediana Suomessa“, kertoo Ylen kansainvälisen hankinnan päällikkö Tarmo Kivikallio.

”Vicen kanssa neuvoteltu sopimus on sen määrään, laatuun ja esitysoikeuksien pituuteen nähden kustannustehokas. Vicen hankinta on tehty Ylen kansainvälisten hankintojen budjetista, eikä se ole pois kotimaisten sisältöjen resurssista. Vicen sisältöjen tuntihinta jää myös huomattavasti kotimaista ohjelmistoa pienemmäksi”, kommentoi Ylen TV:n ja Areenan julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa.

Yle Areenaan oma VICE-kokonaisuus

Keväällä nähtävä VICE Essentials -kokonaisuus tuo suomalaisille Areenaan laajan katalogin VICEn tuottamia dokumentteja. VICE Essentials -kokonaisuuden sisällöllisesti liikutaan mm. lifestylen, teknologian, musiikin, ilmiöiden ja ajankohtaisten aiheiden maailmassa. Syksyllä Yle näyttää juuri valmistuneita VICE Network -televisiosarjoja, joiden tuottamisen VICE aloittaa keväällä 2016. Kokonaisuuden täydentävät vain Areenassa esitettävät lyhyet sisällöt, joita tuottavat VICEn futuristinen Motherboard, taidetta ja teknologiaa yhdistelevä Creators Project sekä naisille suunnattu Broadley -kokonaisuus.

Lisätiedot:
Risto Kuulasmaa, julkaisupäällikkö, Ylen TV ja Areena, p. 040 1477 275
Tarmo Kivikallio, päällikkö, kansainvälinen ohjelmahankinta, p. 040 869 1197