Hyppää pääsisältöön

Arjen historiaa

Tävlingsbil (BMW) vid Herttagatan 18, Böle, 1978
Tävlingsbil (BMW) vid Herttagatan 18, Böle, 1978 Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Eino Heinonen Puu-Pasila,Länsi-Pasila,1950-luku

Aikamatka arkeen on 8-osainen radiosarja arjen ilmiöistä. Niiden avulla tarkastellaan sitä, miten Suomesta oikein tuli Suomi, se moderni jälkiteollinen Suomi, jollaisena sen nyt tunnemme. Sarjan aiheina ovat ruoka, asuminen, pukeutuminen, joulunvietto, alkoholinkäyttö, autoilu, vapaa-aika ja mökkeily, autoilu ja työn muuttuminen. Osat ovat kuunneltavissa myös Yle Areenasta.

1. Aikamatka arkeen: Aikajana
Aikamatka arkeen -sarjan toimittaja Seppo Heikkinen on sijoittanut aikajanalle sarjan keskeiset faktat. Sitä tarkastellessa voi nähdä, miten arjen eri ilmiöt lomittuvat toisiinsa.

2. Aikamatka arkeen: Alkoholinkäyttö
Suomalaisten alkoholinkäyttöä on säännelty monin tavoin.

3. Aikamatka arkeen: Autoilu
Aikamatka arkeen –radiosarjan seitsemännen osan aiheena on autoilu. Ohjelmassa kuullaan myös aiheeseen liittyvää Ylen arkistomateriaalia.

4. Aikamatka arkeen: Työ
Aikamatka arkeen –radiosarjan seitsemännen osan aiheena on työ. Ohjelmassa kuullaan myös aiheeseen liittyvää Ylen arkistomateriaalia.

5. Aikamatka arkeen: Vapaa-aika ja mökkeily
Aikamatka arkeen –radiosarjan kuudennen osan aiheena on vapaa-aika ja mökkeily. Ohjelmassa kuullaan myös aiheeseen liittyvää Ylen arkistomateriaalia.

6. Nykyään joulun juhlinta tiivistyy muutamaan päivään – toisin oli ennen
Jouluun liittyy pakanallisia että kristillisiä perinteitä

7. Aikamatka arkeen: Ruokailu
Aikamatka arkeen –radiosarjan ensimmäisen osan aiheena on ruoka. Ohjelmassa kuullaan myös aiheeseen liittyvää Ylen arkistomateriaalia.

8. Aikamatka arkeen: Asuminen
Aikamatka arkeen –radiosarjan toisen osan aiheena on asuminen. Ohjelmassa kuullaan myös aiheeseen liittyvää Ylen arkistomateriaalia.

9. Aikamatka arkeen: Pukeutuminen
Aikamatka arkeen –radiosarjan kolmannen osan aiheena on pukeutuminen. Ohjelmassa kuullaan myös aiheeseen liittyvää Ylen arkistomateriaalia.

Ihminen ja yhteiskunta

  • Islamin vieraana

    6-osainen sarja islamista.

    6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

  • Buddhan jalanjäljillä

    Buddhalaisuus

    Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.