Hyppää pääsisältöön

Diana

Diana, yle tv1
Prinsessa Dianaa näyttelee brittiläis-australialainen Naomi Watts. Diana, yle tv1 diana

TV1 perjantaina 25.3.2016 klo 23.00 - 00.50
Yle Areenassa suorana, ei jälkikatselua

Ohjaaja Oliver Hirschbiegelin elokuva Diana kertoo aikamme tunnetuimman ja rakastetuimman prinsessan kahdesta viimeisestä vuodesta.

Elokuva on tositapahtumiin perustuva tarina rakkaudesta, perheestä, ystävyydestä ja julkisuuden piinasta. Walesin prinsessa Dianaa näyttelee Naomi Watts.

Dianan ja Charlesin avioliitto on päättynyt ja Diana tutustuu pakistanilaiseen sydänkirurgi Hasnat Khaniin (Naveen Andrews). Tapaaminen Hasnatin perheen kanssa toukokuussa 1997 muuttaa kohtalokkaalla tavalla Dianan elämää.

Elokuva perustuu Kate Snellin vuonna 2000 julkaistuun kirjaan Diana: Hänen viimeinen rakkautensa.

Rooleissa nähdään Cas Anvar (Dodi Al-Fayed), Laurence Belcher (prinssi William), Harry Holland (prinssi Harry) ja Douglas Hodge (Paul Burrell).

Diana. Tuotanto: Svensk Filmindustri, Ab. Britannia, Ranska, Kroatia, 2013. Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran joulukuussa 2015.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.