Hyppää pääsisältöön

Diana

Diana, yle tv1
Prinsessa Dianaa näyttelee brittiläis-australialainen Naomi Watts. Diana, yle tv1 diana

TV1 perjantaina 25.3.2016 klo 23.00 - 00.50
Yle Areenassa suorana, ei jälkikatselua

Ohjaaja Oliver Hirschbiegelin elokuva Diana kertoo aikamme tunnetuimman ja rakastetuimman prinsessan kahdesta viimeisestä vuodesta.

Elokuva on tositapahtumiin perustuva tarina rakkaudesta, perheestä, ystävyydestä ja julkisuuden piinasta. Walesin prinsessa Dianaa näyttelee Naomi Watts.

Dianan ja Charlesin avioliitto on päättynyt ja Diana tutustuu pakistanilaiseen sydänkirurgi Hasnat Khaniin (Naveen Andrews). Tapaaminen Hasnatin perheen kanssa toukokuussa 1997 muuttaa kohtalokkaalla tavalla Dianan elämää.

Elokuva perustuu Kate Snellin vuonna 2000 julkaistuun kirjaan Diana: Hänen viimeinen rakkautensa.

Rooleissa nähdään Cas Anvar (Dodi Al-Fayed), Laurence Belcher (prinssi William), Harry Holland (prinssi Harry) ja Douglas Hodge (Paul Burrell).

Diana. Tuotanto: Svensk Filmindustri, Ab. Britannia, Ranska, Kroatia, 2013. Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran joulukuussa 2015.

  • Jouluisen gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.