Hyppää pääsisältöön

Rare Exports, Napapiirin sankarit ja Kakkosen muut elokuvat joulu-tammikuussa

Elokuvat Kakkosella joulukuussa 2015 ja tammikuussa 2016
Elokuvat Kakkosella joulukuussa 2015 ja tammikuussa 2016 Kuva: Yle yle tv2

Joulu ja uusivuosi ovat paitsi rauhoittumisen ja rentoutumisen, myös elokuvien juhla-aikaa. Kakkosellakin niitä nähdään tavanomaista runsaammin, erityisesti lasten ohjelmistossa, johon kuuluvat mm. klassikot Lumiukko sekä Joulupukki ja noitarumpu. Aikuisten tarjonnassa elokuvaprofiilimme muuttuu lauantain kymppileffojen osalta toiminnasta hieman komediallisempaan suuntaan. Osa elokuvista tulee katsottavaksi Yle Areenaankin.

Katso myös: Joulunajan lastenelokuvat Kakkosella

LA 19.12. klo 21 Rare Exports (12)
(Suomi/Norja/Ranska/Ruotsi 2010) Jalmari Helanderin vinksahtaneen huumorin täyttämä jännitysfantasia ja uusi tulkinta joulun myyteistä. Tänä jouluna jokainen uskoo joulupukkiin. N: Jorma Tommila, Tommi Korpela, Rauno Juvonen, Onni Tommila. Uusinta 20.12. klo 11.30. Katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

LA 19.12. klo 22.35 Rampart (12)
(USA 2011) James Ellroyn kirjoittama rikoselokuva korruptoituneesta ja brutaalista poliisista, joka vihaa kaikkia mutta suojelee perhettään. O: Oren Moverman. N: Woody Harrelson, Ben Foster, Anne Heche, Sigourney Weaver.

TO 24.12. klo 18 Poika (S)
(About a Boy/Britannia 2001) Nick Hornbyn romaaniin perustuvassa menestyskomediassa kypsymätön nuori mies yrittää opetella varhaiskypsän pojan tavoille. O: Chris & Paul Weitz. N: Hugh Grant, Rachel Weisz, Toni Collette.

PE 25.12. klo 18.25 Napapiirin sankarit (12)
(Suomi 2010) Seikkailukomedia ja romanttinen matka halki öisen Lapin ja suomalaisen miehen sielunmaiseman. O: Dome Karuskoski. N: Jussi Vatanen, Jasper Pääkkönen, Timo Lavikainen, Pamela Tola. Uusinta 30.12. klo 22. Katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

Jobs-elokuvan Steve Jobs (Ashton Kutcher)
Apple-ikoni Steve Jobsia esittää vuonna 2013 valmistuneessa elokuvassa Ashton Kutcher. Jobs-elokuvan Steve Jobs (Ashton Kutcher) Kuva: Yle jobs

LA 26.12. klo 22.30 Jobs (12)
(USA 2013) Elokuva Applen legendaarisen perustajan Steve Jobsin noususta yhdeksi 2000-luvun yritysmaailman suurista tiennäyttäjistä. O: Joshua Michael Stern. N: Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Josh Gad.

TO 31.12. klo 23.55 Saalis (16)
(La proie/Ranska 2011) Nasevassa toimintajännärissä pankkirosvon on paettava vankilasta pelastaakseen perheensä sarjamurhaajan kynsistä samalla kun hän itse on poliisien hurjan takaa-ajon kohteena. O: Eric Valette.

PE 1.1. klo 17.35 Lorax (7)
(USA 2012) Itse ilkimys ­elokuvan tekijöiden animaatioelokuva ikuista toivoa jakavasta metsänelävästä Loraxista sekä Ted­pojasta, joka yrittää hurmata unelmiensa tytön. O: Chris Renaud, Kyle Balda. Puhumme suomea.

PE 1.1. klo 23 Jadesoturi (12)
(Suomi/Hollanti/Kiina/Viro 2006) Rakkaustarina nykyajan Suomessa ja muinaisessa Kiinassa. Kung-fu kohtaa Kalevalan tarut. O: Antti-Jussi Annila. N: Tommi Eronen, Zhang Jingchun, Markku Peltola, Krista Kosonen. Katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

Merirosvoradio-elokuvan Gavin (Rhys Ifans), Dave (Nick Frost), The Count (Philip Seymour Hoffman) ja Quentin (Bill Nighy).
Merirosvoradio-komediassa näyttelevät mm. Rhys Ifans, Nick Frost, Philip Seymour Hoffman ja Bill Nighy. Merirosvoradio-elokuvan Gavin (Rhys Ifans), Dave (Nick Frost), The Count (Philip Seymour Hoffman) ja Quentin (Bill Nighy). Kuva: Yle merirosvoradio

LA 2.1. klo 22.30 Merirosvoradio (12)
(The Boat That Rocked, Britannia 2009) Komedia 1960­-luvusta, jolloin BBC soitti rockia kaksi tuntia viikossa mutta laittomat piraattiradiot ympäri vuorokauden. O: Richard Curtis. N:
Philip Seymour Hoffmann, Bill Nighy.

KE 6.1. klo 19.30 Rakkautta Detroitissa (S)
(The Giant Mechanical Man/USA 2012) Romanttinen komedia katuesiintyjän ja eläintarhan työntekijän hapuilevasta rakkaustarinasta. O: Lee Kirk. N: Jenna Fischer, Chris Messina, Malin Åkerman, Topher Grace. Katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

KE 6.1. klo 23 Bad Luck Love (16)
(Suomi 2000) Olli Saarelan urbaani rakkaustarina Alista ja Inkasta sekä uuden alun vaikeudesta. N: Jorma Tommila, Tommi Eronen, Maria Järvenhelmi.

PE 8.1. klo 19 A Good Year – Mainio vuosi (7)
(A Good Year, USA 2006) Pankkiiri perii viinitilan Provencessa ja palaa lapsuutensa maisemiin yllättävän romanttisin seurauksin. O: Ridley Scott. N: Russell Crowe, Marion Cotillard, Albert Finney, Abbie Cornish.

TO 14.1. klo 22 Blackthorn (16)
(USA 2011) Westernissä Boliviassa piileskelevä ikääntynyt lännenmies Butch Cassidy sotkeutuu vielä yhteen seikkailuun joutuen lainsuojattomien ja viranomaisten jahtaamaksi. O: Mateo Gil. N: Sam Shepard, Eduardo Noriega.

Kaksinaamaista peliä-elokuvan  Claire Stenwick (Julia Roberts) ja Ray Koval (Clive Owen).
Julia Roberts ja Clive Owen ottavat toisistaan mittaa elokuvassa Kaksinaamaista peliä. Kaksinaamaista peliä-elokuvan Claire Stenwick (Julia Roberts) ja Ray Koval (Clive Owen). Kuva: Yle yle tv2

LA 16.1. klo 22.05 Kaksinaamaista peliä (7)
(Duplicity, USA 2009) Romanttinen veijarikomedia kahdesta ex­-agentista, jotka lyöttäytyvät yhteen hyötyäkseen kahden suuryrityksen valtataistelusta O: Tony Gilroy. N: Julia Roberts, Clive Owen, Tom Wilkinson.

LA 23.1. klo 22.05 Pientä säätöä (12)
(It's Complicated, USA 2009) Romanttisessa komediassa eronneen pariskunnnan välille alkaa syntyä uutta sutinaa, mikä saa kaikkien ihmissuhteet kiemuralle. O: Nancy Meyers. N: Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin.

SU 24.1. klo 19.10 Coraline ja toinen todellisuus (7)
(Coraline, USA 2009) Neil Gaimanin kirjaan perustuva animaatioelokuva pikkutytöstä, joka salaisen oven kautta pääsee aluksi ihanteelliselta vaikuttavaan rinnakkaismaailmaan. O: Henry Selick. Ääninä mm. Dakota Fanning.

(Päivitetty 6.1.2016. W.E. ja Suden arvoitus jäivät ohjelmistosta pois nuorten jääkiekon MM-finaalin ja kultajuhlien vuoksi. Edellinen esitetään 25.2. klo 22)

Kommentit

Yle TV2