Hyppää pääsisältöön

Näin tehtiin Hullu hullumpi yläaste -sarja alkaa Yle Areenassa 25.12.

Huippusuositun Hullu hullumpi yläaste -animaatiosarjan 17-vuotias tekijä Tuomas Toivainen.
Huippusuositun Hullu hullumpi yläaste -animaatiosarjan 17-vuotias tekijä Tuomas Toivainen. näin tehtiin hullu hullumpi yläaste

Summerissa nähdyn, huippusuositun Hullu hullumpi yläaste -sarjan tekoprosessia avataan Yle Areenan uudessa Näin tehtiin Hullu hullumpi yläaste -nettisarjassa. Uusi jakso julkaistaan päivittäin 25.12.–1.1.

Miten animaatio oikein syntyy? Kumpi tehdään ensin, äänet vai hahmot? Summerin huippusuositun animaatiosarjan Hullu hullumpi yläaste 17-vuotias tekijä Tuomas Toivainen yhdessä ääninäyttelijöidensä kanssa kertoo ja näyttää vaihe vaiheelta, miten Hullu hullumpi yläaste -sarja syntyi.

8-osainen Näin tehtiin Hullu hullumpi yläaste -sarja julkaistaan Yle Areenassa koululaisten joululomalla 25.12. alkaen klo 12, jakso päivässä. Jaksojen teemat ovat: 1) Suunnittelu, 2) Käsikirjoitus, 3) Ääninäytteleminen, 4) Animointi, 5) Editointi, 6) Äänisuunnittelu, 7) Musiikki, 8) Miksaus ja masterointi.

Lisäksi jouluaattona 24.12. Yle Areenassa julkaistaan Tuomas Toivaisen jo yläasteella tekemä animaatiolyhytelokuva Karin enkelit. Elokuva kertoo pikkukaupungin yläasteesta, sen rehtorista Karista sekä hänen enkeleistään eli sekopäisistä opettajista.

Monet elokuvan hahmot ovat olleet esiasteita myöhemmin tehdyn, huippusuositun Hullu hullumpi yläaste -sarjan hahmoille, kuten... bongaa itse!

Hullu hullumpi yläaste -sarja on ehdolla vuoden 2015 parhaaksi lasten- ja nuortenohjelmaksi Kultainen Venla -palkintogaalassa.

Katso Hullu hullumpi yläaste -sarjaa Yle Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua