Hyppää pääsisältöön

Näkökulmia positiiviseen psykologiaan

Miika Sirkiä
Miika Sirkiä Kuva: Yle tuuletus

Positiivinen psykologia kartoittaa ihmisen vahvuuksia, onnellisuutta ja ylipäätään kaikkea, joka auttaa ihmistä kukoistamaan. Sen sijaan, että kiinnitetään huomiota puutteisiin ja vajavaisuuksiin, tarkastellaan vahvuuksia ja myönteisiä puolia sekä niiden kehittämistä.

Helsingin yliopiston Avoimessa yliopistossa järjestetään syksyllä 2014 positiivisen psykologian kurssi. Se on Suomessa ensimmäinen klurssi, jossa positiivista psykologiaa tarkastellaan sen eri tutkimusnäkökulmista käsin.

Luennoitsijat ovat mm. psykologeja, kasvatustietelijöitä, erityispedagogeja ja filosofeja, joten näkökulmia on useita. Luentosarja perustuu positiivisen psykologian tieteelliseen tutkimukseen.

Näissä artikkeleissa perehdytään alan peruskäsitteisiin. Mukana on myös käytännön esimerkkejä positiivisen psykologian soveltamisesta. Artikkeleissa haastatellut asiantuntijat ovat kirjoittajia alan ensimmäisessä suomalaisessa kokoomateoksessa "Positiivisen psykologian voima"

Elämäntaidot

Facebook, Twitter

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Luonnon omasta apteekista: Rahkasammal imee verta ja hoitaa haavoja

  Rahkasammaleen käyttö kansanlääkinnässä.

  Rahkasammal on monimuotoinen luonnontuote ja hyötykasvi. Kansanlääkinnässä kuivattua rahkasammalta on käytetty muun muassa haavojen hoitoon ja verenvuodon pysäyttämiseen. Sammalmätäs kelpaa myös juomaveden lähteeksi ja vessapaperiksi!

 • Voiko psykologisiin nettitesteihin luottaa?

  Täyttävätkö nettitestit psykologisten testien kriteerit?

  Netistä löytyy monenlaisia testejä, joilla pyritään arvioimaan ihmisen psyykkisiä ominaisuuksia, kuten persoonallisuutta, soveltuvuutta ammatteihin tai erilaisia psyykkisiä häiriöitä. Osa niistä on viihdyttäviä hupitestejä eikä niiden tekemisestä ole suoranaista haittaa. Osa taas on sinänsä uskottavan oloisia, mutta täyttäväkö ne psykologisten testien kriteerejä?