Hyppää pääsisältöön

Pääseekö avioton pariskunta yhteiseen hotellihuoneeseen?

Vuonna 1969 uusi laki salli hotellien majoittaa samaan huoneeseen pareja, jotka eivät olleet keskenään naimisissa. Osa majoitusliikkeistä kuitenkin noudatti edelleen tiukasti vanhaa käytäntöä. Ajankohtaisen kakkosen raportissa kokeiltiin miehen ja naisen mahdollisuuksia majoittua samaan huoneeseen.

Vaikka uuden lain mukaan aviottomat pariskunnat saivat majoittua samaan huoneeseen, oli hotelleilla kuitenkin edelleen asetuksen mukaisesti mahdollisuus valita asiakkaansa. Tätä oikeutta myös käytettiin, milloin yleiseen järjestykseen, milloin moraaliin vedoten.

Mutta, tuota noin, te ette ole aviopari?― Motellin vastaanottopalvelija

Ajankohtaisohjelman toimittajakaksikko kiertää kokeilevan journalismin nimissä eri majoitusliikkeitä ja motelleja. Ensimmäisessä motellissa vastaanottopalvelija kieltäytyy luovuttamasta parivaljakolle huonetta ja vetoaa talon tapaan.

Hotellinjohtaja Eino Tuominen arvelee haastattelussa, että uudesta laista kirjoitettu lehtijuttu oli lisännyt vastaavien tiedusteluiden määrää. Parissa viikossa tilanne oli kuitenkin rauhoittunut ennalleen. Uuden lain myötä Tuominen uskoi hotellien palvelumahdollisuuksien paranevan, etenkin matkustavaisten kohdalla.

Puutaloon sijoitettu matkailijakoti suostuu antamaan parivaljakolle huoneen. Vastaanottaja kuitenkin kertoo, ettei liikkeen ole ollut tapana antaa yhteisiä huoneita etenkään nuorille pariskunnille. Myös tulijoiden ulkonäkö saattoi vaikuttaa huoneen saantiin.

Ajankohtaisen kakkosen toimittajat utelevat majoitusliikkeen johtajalta Ilona Kailalta hyvin provosoivaan sävyyn, pelkäsikö hän hotellistaan tulevan uuden lain takia jopa "laillinen bordelli". Kaila ei koe kyseistä mahdollisuutta kovinkaan suurena uhkana, mutta muistuttaa hotellinsa olevan kristillisessä omistuksessa.

Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto