Hyppää pääsisältöön

Pääseekö avioton pariskunta yhteiseen hotellihuoneeseen?

Vuonna 1969 uusi laki salli hotellien majoittaa samaan huoneeseen pareja, jotka eivät olleet keskenään naimisissa. Osa majoitusliikkeistä kuitenkin noudatti edelleen tiukasti vanhaa käytäntöä. Ajankohtaisen kakkosen raportissa kokeiltiin miehen ja naisen mahdollisuuksia majoittua samaan huoneeseen.

Vaikka uuden lain mukaan aviottomat pariskunnat saivat majoittua samaan huoneeseen, oli hotelleilla kuitenkin edelleen asetuksen mukaisesti mahdollisuus valita asiakkaansa. Tätä oikeutta myös käytettiin, milloin yleiseen järjestykseen, milloin moraaliin vedoten.

Mutta, tuota noin, te ette ole aviopari?― Motellin vastaanottopalvelija

Ajankohtaisohjelman toimittajakaksikko kiertää kokeilevan journalismin nimissä eri majoitusliikkeitä ja motelleja. Ensimmäisessä motellissa vastaanottopalvelija kieltäytyy luovuttamasta parivaljakolle huonetta ja vetoaa talon tapaan.

Hotellinjohtaja Eino Tuominen arvelee haastattelussa, että uudesta laista kirjoitettu lehtijuttu oli lisännyt vastaavien tiedusteluiden määrää. Parissa viikossa tilanne oli kuitenkin rauhoittunut ennalleen. Uuden lain myötä Tuominen uskoi hotellien palvelumahdollisuuksien paranevan, etenkin matkustavaisten kohdalla.

Puutaloon sijoitettu matkailijakoti suostuu antamaan parivaljakolle huoneen. Vastaanottaja kuitenkin kertoo, ettei liikkeen ole ollut tapana antaa yhteisiä huoneita etenkään nuorille pariskunnille. Myös tulijoiden ulkonäkö saattoi vaikuttaa huoneen saantiin.

Ajankohtaisen kakkosen toimittajat utelevat majoitusliikkeen johtajalta Ilona Kailalta hyvin provosoivaan sävyyn, pelkäsikö hän hotellistaan tulevan uuden lain takia jopa "laillinen bordelli". Kaila ei koe kyseistä mahdollisuutta kovinkaan suurena uhkana, mutta muistuttaa hotellinsa olevan kristillisessä omistuksessa.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto