Hyppää pääsisältöön

Tosi tarina: Torni

Tosi tarina: Torni, yle tv1
Kuuluisa hotelli liittyy Suomen historian värikkäisiin vaiheisiin. Tosi tarina: Torni, yle tv1 tosi tarina: torni

TV1 perjantaina 18.12.2015 klo 18.30 - 19.00
Yle Areenassa 30 päivää

Helsingin keskustan ainoa "pilvenpiirtäjä" Hotelli Torni on seurannut todelliselta näköalapaikalta Suomen historian värikkäitä vaiheita vuodesta 1931 lähtien.

Vuonna 1937 kirjailija Yrjö Kivimies kokosi joukon nuoremman polven suomalaisia älymystön edustajia Tornin kabinettiin keskustelemaan. Keskustelijoihin kuuluivat muun muassa Martti Haavio, Olavi Paavolainen ja Urho Kekkonen.

Keskustelujen pohjalta Kivimies julkaisi samana vuonna kirjan Pidot Tornissa, jossa osallistujat esiintyivät salanimillä.

Talvisodan aikana hotellin täyttivät ulkomaiset toimittajat. Liittoutuneiden valvontakomission neuvostoliittolaisvaltuuskunta oli majoittautunut Torniin vuosina 1944 -1947.

Toimittaja Arvo Tuomisen dokumentissa hotellin historiasta kertoo muun muassa toimittaja ja kirjailija Jutta Zilliacus.

Tuotanto: Yle Asia, 2007. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2011.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.