Hyppää pääsisältöön

Vasha

Artur (Mehmet Kurtulus) ja Tom (Mart Müürisepp) elokuvassa Vasha
Artur (Mehmet Kurtulus) ja Tom (Mart Müürisepp) sairaalassa Artur (Mehmet Kurtulus) ja Tom (Mart Müürisepp) elokuvassa Vasha vasha

Kun autopommi räjähtää Tallinnassa, 16-vuotias Tom tulee pelastaneeksi tšetšeenimiehen hengen ja joutuu keskelle vaikeasti pysäytettävää koston kierrettä.

Suomalais-virolaisen jännärin päähenkilö on 16-vuotias Tom, joka on sattumalta paikalla autopommin räjähtäessä Tallinnan keskustassa. Tom pelastaa ventovieraan miehen hengen ja päätyy yhdessä hänen kanssaan sairaalaan. Tom lyöttäytyy miehen ystäväksi, vaikka tämä yrittää torjua poikaa. Ennen pitkää Tom on henkensä kaupalla mukana tapahtumissa, joiden juuret juontavat Tšetšenian sotaan.

Elokuvan ohjaaja Hannu Salonen on tehnyt pitkään menestyksekästä uraa Saksassa, missä hän on ohjannut useita elokuvia niin teatterilevitykseen kuin televisioon sekä paljon tv-sarjoja, erityisesti dekkareita. Suomessa hän on ohjannut viimeisimmän Vares-elokuvan Sheriffi (2015).

  • Vasha, Viro/Suomi 2009. O: Hannu Salonen. N: Mart Müürisepp, Mehmet Kurtulus, Jan Uuspõld, Rein Oja, Tim Seyfi, Adnan Maral
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa