Hyppää pääsisältöön

Yllättävä tapaturma tuo säpinää hammashoitolaan

Kandeille tulee potilaita tasaiseen tahtiin. Aina välillä tulee jopa iloisia yllätyksiä, vaikka välillä tuntuu, että hoitaako enää kukaan hampaitaan kunnolla.

Heikki saa potilaakseen TV:stä tutun julkkiksen. Uuden päivän Karri Palomäki eli Eemu Korpela tulee viisaudenhampaan poistoon. Hampaiden poisto on Heikin mielipuuhaa, joten Eemun viisaudenhampaita saattaa lähteä tällä kertaa kaksikin samalla käynnillä. Eemu ei aikaisemmin ole kokenut hampaanpoistoa ja siksi tilanne jännittää.
- Toivotaan ettei satu ihan kauheesti, Eemu huokaisee.

Toivotaan ettei satu ihan kauheesti― Eemu

Hennan asumisjärjestelyt ovat muuttuneet. Jonnan lapset ovat muuttaneet äidin luokse Iisalmeen loppukesäksi ja Henna asuu nyt kihlattunsa Erkan kanssa. Aikaiset aamuheräämiset Kuopiossa ovat siis arkipäivää.

Hiukan viiden jälkeen aamulla soi herätyskello, ja bussi lähtee kohti Kuopiota kuuden aikoihin. Hennalta kuluu joka päivä kolme tuntia työmatkoihin. Perillä Iisalmessa odottaakin ensiaputapaus: tapaturma lasten liikennepuistossa voi olla isoäidille yllättävän kohtalokas.

Elina ja Jonna hoitavat molemmat nuoria potilaita. Elina paikkaa 9-vuotiaan tytön hampaita, Jonna teini-ikäisen nuoren miehen.
- Suomalaisten hampaidenhoito, onhan siinä korjattavaa. Paljon pitäisi antaa kotihoidon ohjausta ja opetusta. Jatkohoito kotona pitäisi saada kuntoon, paikkaus on vain pieni ensiapu, Jonna pohtii.

Elinan kesään tulee muutakin kuin työkiireitä. Hän on siskonsa kaaso ja hääpäivä lähestyy.

Kandit

  • Testaa, onko sinusta eläinlääkäriksi!

    Tee leikkimielinen testi, millainen eläinlääkäri olisit!

    Oletko aina rakastanut eläimiä ja hoivannut niitä mielelläsi? Tee leikkimielinen testi ja selvitä, piileekö sisälläsi salainen eläinlääkäri, joka vain odottaa vapauttamista!