Hyppää pääsisältöön

Itkua särystä ja kyyneliä ilosta

Hammaskandien päivät eivät todellakaan ole samankaltaisia keskenään. Vaikka kesä on jo loppupuolella, tulee vastaan uusia ja yllättäviä tilanteita – rankkojakin.

Hennan 4-vuotias pikkupotilas saa esilääkkeen, jotta maitohampaan poisto onnistuisi. Kolmenkaan aikuisen kädet eivät tahdo riittää silloin, kun lapsi pistää tosissaan hanttiin. Hennan pettymykseksi pojan hammasta ei saada kokonaan pois vaan osa siitä jää vielä paikoilleen. Mitä pitäisi tehdä jotta päästään toivottuun lopputulokseen?

Heikillä on vastaanotollaan potilas, joka on ollut pari kuukautta aikaisemmin poskipään murtumaleikkauksessa. Potilaan mukaan hänen poskensa hermotus on leikkauksen jälkeen pielessä ja hän haluaisi saada voimakkaita kipulääkkeitä. Heikin vastaus ei taida tyydyttää potilasta sillä tämä lähtee ulos maksamatta.

Jonnan potilaaksi tulee Fim-poika. Hänen suunsa herättää Jonnassa ihmetystä, sillä vinossa olevasta hampaasta on vaikea tietää onko se pysyvä vai maitohammas. Edelliset korjaukset Fimille on tehty Thaimaassa.
- Sinä et olekaan vielä käynyt Suomessa hammaslääkärissä? Jonna ihmettelee.

Sinä et olekaan vielä käynyt Suomessa hammaslääkärissä?― Jonna

Koko vuoden jatkuneet häävalmistelut alkavat olla loppusuoralla. Elinan jännitys siskon häiden onnistumisesta on kohta ohi. Herkkä hetki vihkitilaisuudessa saa hammaskandinkin kyyneliin.
Kommentit

Kandit

  • Testaa, onko sinusta eläinlääkäriksi!

    Tee leikkimielinen testi, millainen eläinlääkäri olisit!

    Oletko aina rakastanut eläimiä ja hoivannut niitä mielelläsi? Tee leikkimielinen testi ja selvitä, piileekö sisälläsi salainen eläinlääkäri, joka vain odottaa vapauttamista!