Hyppää pääsisältöön

Kube räppää sekä rahan että intohimon tärkeydestä: "Jos saisin valita, ei olisi rahaa"

Kuben mukaan musapiireissä on selvästi nähtävissä, että osa tekee musaa intohimon, osa taas rahan vuoksi.

Kube laittaa intohimon rahan edelle. // Kuva: YleX

Suomalaisräppäri Kubelle vuosi 2015 oli työntäyteinen, mutta menestyksekäs. Artisti julkaisi kolmannen sooloalbuminsa Purppuran, työsti musaa yhdessä Sakke Aallon eli Keko Salatan ja Aito Mäkin kanssa Himmeet kuviot -prokkiksessa ja toimi lukuisten suomalaisartistien fiittaajana eri biiseillä.

Kubea voi verrata jopa Pyhimykseen, sillä molemmilla räppäreillä on useita eri projekteja, joilla on eri tarkoitus ja erilainen soundi.

- Tykkään kaikenlaisesta soundista, mutta kaikkia ei pysty laittamaan samalle levylle. Himmeiden kuvioidenkin biisit ovat vähän eri sarjaa kuin soolojutut, Kube kertoo YleX Uuden musiikin aamuvuoron haastattelussa.

Kube räppää Purppura-albumillaan paljon rahasta. Levyn sanoma on hieman ristiriitainen: Kuka sua ohjaa -biisillä Kube kehottaa seuraamaan ennemmin unelmia kuin tilipussia, Guccin lakanois -kappaleilla Kube kertoo olevansa kyllästynyt vain tulemaan toimeen, ja haluaa elää leveästi.

Kube myöntää ristiriitaisuuden. Totuus on Kuben mukaan kuitenkin se, ettei räppäri edes pidä rahasta.

- En osaa maksaa laskuja, en osaa käyttää rahaa. Jos saisin valita, ei olisi rahaa. Kun ei ole rahaa, niin ahdistaa, mutta kun sitä on paljon, niin ahdistaa, kun pitäisi maksaa kaikkea, Kube sanoo.

"En osaa maksaa laskuja, en osaa käyttää rahaa."― Kube

Ristiriitaisuuden lisäksi osa faneista on pitänyt Purppura-albumina askeleena mainstreamin suuntaan. Kube on asiasta eri mieltä, vaikka ei sinänsä pidä mainstream-soundia huonona asiana. Kubea kuitenkin häiritsee se, että asiat ilmaistaan nykyään negatiivisen kautta.

- Ihmiset komemntoivat vain negatiivisia asioita kaiken suhteen. Vaikka joku tykkäisi, niin harvoin kukaan kirjoittaa mihinkään, että tämä on tosi hyvä.

Kuuntele alta Kuben haastattelu