Hyppää pääsisältöön

Yle TV2:n alkukevään lasten ja nuorten ohjelmien tärpit

Uutuussarja Nalle Pikku Kakkosessa keväällä 2016.
Uutuussarja Nalle Pikku Kakkosessa keväällä 2016. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi nalle

Pikku Kakkosessa ja Galaxissa nähdään vuoden alussa monta uutta sarjaa, sekä ennennäkemättömiä jaksoja tutuista suosikeista. Perheen pienimpien kevättä riemastuttavat Pikku Kakkosen uudet sarjat Nalle, Hau Hau, Piip ja veli ja Hyrräpäät. Ruutuun palaa kauan kaipailtu Kaapo, ja uusia jaksoja nähdään suosikkisarjoista Ryhmä Hau ja Närpiäiset.

Koululaisia ilahduttavat Galaxin uudet ohjelmat Aika härdelli!, Pelihaaste sekä ystävänpäivänä alkava Galaxi Play, joka on soittolista täynnä yllätyksiä, innostusta, naurua ja tunteita – ilman turhia jorinoita!

Hyrräpäät sunnuntaisin 10.1. alkaen

Hyrräpäät-sarja Pikku Kakkosessa keväällä 2016.
Hyrräpäät-sarja Pikku Kakkosessa keväällä 2016. hyrräpäät
Hyrräpäät-sarja yhdistää hauskalla tavalla livekuvaa ja animaatiota. Hyrräpäät, neljän linnun näköisen otuksen muodostama perhe, putkahtelevat mitä merkillisimpiin paikkoihin. Perheeseen kuuluvat Isä Suuri­Huu, äiti Tuuti­Luu ja lapsoset Tiki­Tii (punaiset pääsulat) ja Tik. Silloin tällöin myös perheen lemmikki, ujonoloinen Kukkuu ilmestyy kuin tyhjästä pikku katsojien iloksi.

Aina innokkaat ja uteliaat Hyrräpäät etsivät seikkailuja havainnollistaakseen asioita ja käsitteitä. Hyrräpäät käyttäytyvät kuten pieni lapsi ja kertaavat asioita niin kauan, ettei mikään jää epäselväksi. 52-osaisen sarjan on tuottanut brittiläinen Ragdoll Productions, jonka hittituote mm. Teletapit olivat. (Twirlywoos)

Nalle keskiviikkoisin 27.1. alkaen

Uutuussarja Nalle Pikku Kakkosessa keväällä 2016.
Uutuussarja Nalle Pikku Kakkosessa keväällä 2016. Kuva: Yle Kuvapalvelu. nalle

Lastenkirjailija Eppu Nuotion käsikirjoittaman Nalle-sarjan parissa vietetään aurinkoisia tuokioita kahdenkymmenen osan verran. Pikku Kakkosen keskiviikkoiltojen uutuussarjassa seurataan Nallen ja Apinan leikkejä, joissa syntyy riemukkaita oivalluksia muodoista, väreistä, mauista ja tunteista.

Ohjelman musiikin on säveltänyt Soili Perkiö. Tarttuvat melodiat ja sanoitukset takaavat sen, että kappaleita on helppo laulaa mukana. Nalle-sarjan lauluja tullaan kuulemaan myös Pikku Kakkosen radiossa.

Hau Hau, Piip ja veli maanantaisin 15.2. alkaen

Uutuussarja Hau Hau, Piip ja veli.
Uutuussarja Hau Hau, Piip ja veli. piip ja veli
Hau Hau on pikkuinen beagle, Piip keltainen kanarialintu ja Veli on panda. Yhdessä ystävykset lähtevät seikkailuille Vauhtikärryillään maanantai-iltaisin.

Reissujen aikana herra Hamsteri vetää hatustaan kysymyksiä, joihin jokainen piirrosystävä antaa vuorollaan oman vastausvaihtoehdon. Näistä vaihtoehdoista katsojat saavat arvata oikean vastauksen, samalla kun herra Hamsteri jakaa opettajan tavoin tietoa eri asioista. (Ruff Ruff, Tweet and Dave)

Toiveuusintaa ja uusia jaksoja

Ryhmä Hau lauantaisin 2.1. alkaen

Ryhmä Hau
Ryhmä Hau ryhmä hau
Yle Areenan katsotuimman ohjelman, Ryhmä Haun odotettuja 2. tuotantokauden jaksoja nähdään lauantaiaamuisin. Luvassa on 26 jaksoa, joissa seikkailevat tuttuun tapaan koiranpennut Samppa, Rolle, Rekku, Kaja, Toma ja Vainu sekä heidän johtajansa, 10-vuotias Riku-poika.

Kaapo perjantaisin 22.1. alkaen

Kaapo
Kaapo Kuva: Yle Kuvapalvelu pikku kakkosen ohjelmia
Tammikuussa Pikku Kakkosen perjantaiaamuihin palaa kestosuosikki Kaapo uusintajaksojen voimin. 40-osainen sarja perustuu kanadalaisten Christine L'Heureuxin kirjoittamiin ja Hélène Desputeauxin kuvittamiin kirjoihin, joista ensimmäinen julkaistiin jo vuonna 1987.

Närpiäiset perjantaisin 26.2. alkaen

Närpiäiset Pikku Kakkosessa.
Närpiäiset Pikku Kakkosessa. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi närpiäiset
Närpiäisneidit Jassoo (Minna Kivelä) ja Joltakulta (Emilia Sinisalo) ovat tuttuja jo monessa perheessä. Keväällä 2016 on luvassa perjantai-iltaisin yhdeksän jakson verran uusia tarinoita Sienitalosta. Talossa on edelleen viiva, joka jakaa neideille omat talonpuoliskonsa, mutta pysyvätkö he omilla alueillaan? Uusissa jaksoissa neidit saavat yllätysvieraakseen muun muassa Maanvaivan (Hanna Raiskinmäki), yhden riidan tuloksena Jassoo lähtee pihalle, eikä ilmesty vaikka ilta jo pimenee, ja kerran Kateus puolestaan on pilata suuren kakkukilpailun.

Galaxin tärpit tammi-helmikuussa

Aika härdelli! lauantaisin 2.1. alkaen

Aika härdelli! Galaxissa keväällä 2016.
Aika härdelli! Galaxissa keväällä 2016. galaxi: aika härdelli!
Luru ja Temo ovat parhaat kaverukset, jotka juuttuvat aikasilmukkaan. Vaikka silmukassa jokainen päivä on maanantai, kaverukset rokkaavat kuin aina olisi lauantai. Kuinka paljon hauskaa voivatkaan kaksi pojannassikkaa yhdestä maanantaista pusertaa irti! 52-osaisen sarjan suomalaisina ääninäyttelijöinä ovat mm.ovat Petrus Kähkönen (Luru), Antti L J Pääkkönen (Temo). (Looped)

Pelihaaste sunnuntaisin 3.1. alkaen

Pelihaaste Galaxissa keväällä 2106.
Pelihaaste Galaxissa keväällä 2106. Kuva: Yle Kuvapalvelu. galaxi: pelihaaste
Pelihaasteessa kolme tiimiä tekee samanaikaisesti oman pelinsä alusta loppuun. Kuuden jakson aikana lapset ratkaisevat pelin tekemisen keskeiset vaiheet, joita ovat mm: hahmon suunnitteleminen, musiikin säveltäminen, animaation tekeminen ja ohjelmointi. Pelihaasteeseen voi osallistua tekemällä oman pelin osoitteessa pelihaaste.fi.

Galaxi Play sunnuntaisin 14.2. alkaen

Galaxi: Visa ja Turska.
Galaxi: Visa ja Turska. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi galaxi
Galaxi Play on uusi 20-minuuttinen ohjelma, joka starttaa sunnuntaiaamuissa ystävänpäivänä. Galaxi Play on vauhdikkaasti etenevä soittolista täynnä yllätyksiä, innostusta, naurua ja tunteita – ilman turhia jorinoita! Se kokoaa yhteen Galaxin tutut hahmot Visan ja Turskan, Törmäyskurssin pojat Petjan, Pyryn ja Danielin, Ellan ja Liandron.

Galaxi Playn soittolista koostuu viikoittain vaihtuvasta sisällöstä. Hikisankareissa MegaVisa ja TurboTurska haastavat alakoululaiset kehittämään liikunnallisia välitunteja. VillienToiveiden Virastossa toteutetaan katsojien haaveita. Mun TOP 3 -osiossa tunnettu henkilö paljastaa kolme itselleen rakasta asiaa, jotka mahdollistavat hänen menestyksensä. Lisäksi soittolistalla nähdään mm. päättömät Toilet Ninjas, saippuasarja Salatut päivät ja Kaikki kuvaa -työpajaelokuvat.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua