Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäytössä blogimaailmaan sukeltavan Onnenonkija-leffan traileri – käsikirjoittaja teki taustatyötä Suomen rikkaista

Onnenonkijan yksi teema on bloggaaminen. Trendikäs aihe voi joskus olla riski - mutta käsikirjoittajan mukaan tarina ratkaisee.

Näyttävä elämäntyyli, murtuneet unelmat, lifestyle, blogit, vlogit sekä tietenkin rakkaus. Ainakin näitä elementtejä nähdään ensi vuonna ensi-iltansa saavassa Onnenonkija-elokuvassa, jonka traileri nähdään nyt YleX Ensinäyttönä.

Elokuvassa Minka Kuustonen näyttelee muotibloggaaja Marjaa, joka ei bloggaamalla saavutakaan haaveilemaansa elämäntyyliä. Olavi (Olavi Uusivirta) taas on rikas perijä, joka haluaisi unohtaa rikkautensa.

- Köyhä tyttö, joka ei osaa olla köyhä, ja rikas jätkä, joka ei osaa olla rikas, elokuvan käsikirjoittaja Pekko Pesonen tiivistää lähtöasetelman.

Bloggaaminen on yhä enemmän näkyvyyttä saava aihepiiri, mutta trendikkään ja ajankohtaisen aiheen käsitteleminen elokuvissa ei aina ole tarkoittanut menestystä. Esimerkiksi tänä vuonna julkaistu We Are Your Friends -leffa floppasi, vaikka se sukelsi trendikkäästi DJ-kulttuuriin. Elokuvaa moitittiin väsähtäneeksi ja kliseiseksi.

Huolestuttiko Pesosta trendiaiheen nostaminen yhdeksi keskeiseksi elokuvan elementiksi?

- Varmaan kyse on kuitenkin loppujen lopuksi siitä, miten toimiva tarina on. Ei tätä elokuvaa ole suinkaan tarkoitettu vain ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita blogimaailmasta. Tämä on romanttinen komedia, joka toivottavasti puhuttelee monenlaisia ihmisiä.

Vaikka Pesonen on pitänyt itsekin blogia, hän teki Onnenonkijaa varten tutkimustyötä ja tutustui bloggaajiin ja lifestyle-blogien maailmaan. Toisaalta myös rikasta Olavi-hahmoa varten käsikirjoittaja halusi tutustua siihen, miten rikkaiden sukujen perijät Suomessa elävät.

- Oli hauska huomata, että Suomessa monet vanhan rahan perijät pyrkivät lähes koomisen vimmaisesti olemaan aivan tavallisia. Suhde perittyyn rahaan on niin problemaattinen. Suomessa ei ole varsinaisesti yläluokkaa, ja on ihan opittukin, että ei ole tyylikästä näyttää varakkuuttaan.

Onnenonkija tulee ensi-iltaan keväällä 2016. YleX toimii elokuvan yhteistyökumppanina.

Lue myös:

YleX mukana ensimmäisessä blogeista ja vlogeista kertovassa kotimaisessa elokuvassa – pääosissa Olavi Uusivirta ja Minka Kuustonen