Hyppää pääsisältöön

Amnestyllä ja perussuomalaisilla some-vääntö ihmisoikeuksista – jotka siis kuuluvat kaikille

Perussuomalaiset innostui keskustelemaan Amnestyn tyylillä, mutta halusi vaihtaa puheenaiheeksi turvapaikat.

Amnestyn ja perussuomalaisten ajatustenvaihtoa.

Hallituspuolue perussuomalaiset ja ihmisoikeusjärjestö Amnesty ovat tänään torstaina käyneet somessa ajatuksenvaihtoa ihmisoikeuksista ja vähän myös turvapaikanhakijoista.

Kaikki sai alkunsa keskiviikkona, kun perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari twiittasi ihmisoikeuksista seuraavasti:

Kommentti aiheutti kohua, koska moni tulkitsi Huhtasaaren väittäneen, että ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille. Esimerkiksi perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen lähetti aiheesta tiedotteen, jossa hän paheksui Huhtasaaren kommenttia.

Tolppasen mukaan ihmisoikeudet ovat loukkaamattomat:

- Niiden viemisestä keneltäkään ei voida edes spekuloida.

Huhtasaari selitti twiittiän Helsingin Sanomille keskiviikkona ja sanoi haastattelussa, että ihmisoikeudet on tarkoitettu heikoille. Kun häntä pyydettiin määrittelemään ihmisoikeudet, Huhtasaari vastasi HS:n mukaan:

- Se on hyvin laaja käsite. On menty vähän yli, kun tuntuu, että sekin on ihmisoikeuskysymys, pääsevätkö homot joissain maissa naimisiin. Päivähoidon rajauksissakin vedotaan lasten oikeuksiin.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty muistutti torstaina Twitterissä, kenelle ihmisoikeudet kuuluvat:

Muutama tunti Amnestyn twiitin jälkeen perussuomalaiset julkaisi Facebook-sivuillaan kuvan, joka muistutti Amnestyn visuaalista ilmettä. Perussuomalaiset ei enää puhunut ihmisoikeuksista vaan oli jostain syystä vaihtanut puheenaiheeksi turvapaikkapolitiikan.

Kuvakaappaus perussuomalaisten Facebook-sivulta

Amnesty palasi aiheeseen parin tunnin kuluttua ja postasi omalle Facebook-seinälleen tämän kuvan:

Kuvakaappaus Amnestyn Facebook-sivulta.

Huhtasaari itse twiittasi viime yönä kohun noustua, että ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Ihmisoikeuksilla viitataan yleensä YK:n ihmisoikeuksien julistukseen. Sen voi lukea täältä. YK:n mukaan ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ihmisille.