Hyppää pääsisältöön

Amnestyllä ja perussuomalaisilla some-vääntö ihmisoikeuksista – jotka siis kuuluvat kaikille

Perussuomalaiset innostui keskustelemaan Amnestyn tyylillä, mutta halusi vaihtaa puheenaiheeksi turvapaikat.

Amnestyn ja perussuomalaisten ajatustenvaihtoa.

Hallituspuolue perussuomalaiset ja ihmisoikeusjärjestö Amnesty ovat tänään torstaina käyneet somessa ajatuksenvaihtoa ihmisoikeuksista ja vähän myös turvapaikanhakijoista.

Kaikki sai alkunsa keskiviikkona, kun perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari twiittasi ihmisoikeuksista seuraavasti:

Skip Twitter post

Kommentti aiheutti kohua, koska moni tulkitsi Huhtasaaren väittäneen, että ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille. Esimerkiksi perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen lähetti aiheesta tiedotteen, jossa hän paheksui Huhtasaaren kommenttia.

Tolppasen mukaan ihmisoikeudet ovat loukkaamattomat:

- Niiden viemisestä keneltäkään ei voida edes spekuloida.

Huhtasaari selitti twiittiän Helsingin Sanomille keskiviikkona ja sanoi haastattelussa, että ihmisoikeudet on tarkoitettu heikoille. Kun häntä pyydettiin määrittelemään ihmisoikeudet, Huhtasaari vastasi HS:n mukaan:

- Se on hyvin laaja käsite. On menty vähän yli, kun tuntuu, että sekin on ihmisoikeuskysymys, pääsevätkö homot joissain maissa naimisiin. Päivähoidon rajauksissakin vedotaan lasten oikeuksiin.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty muistutti torstaina Twitterissä, kenelle ihmisoikeudet kuuluvat:

Skip Twitter post

Muutama tunti Amnestyn twiitin jälkeen perussuomalaiset julkaisi Facebook-sivuillaan kuvan, joka muistutti Amnestyn visuaalista ilmettä. Perussuomalaiset ei enää puhunut ihmisoikeuksista vaan oli jostain syystä vaihtanut puheenaiheeksi turvapaikkapolitiikan.

Kuvakaappaus perussuomalaisten Facebook-sivulta

Amnesty palasi aiheeseen parin tunnin kuluttua ja postasi omalle Facebook-seinälleen tämän kuvan:

Kuvakaappaus Amnestyn Facebook-sivulta.

Huhtasaari itse twiittasi viime yönä kohun noustua, että ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Skip Twitter post

Ihmisoikeuksilla viitataan yleensä YK:n ihmisoikeuksien julistukseen. Sen voi lukea täältä. YK:n mukaan ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ihmisille.

 • Kommentti: Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa Edin uuden singlen kohdalla häviäjä ei ole kanadalainen indie-artisti, jolta jää saamatta käyttökorvaukset, vaan Edi itse, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Anton Vanha-Majamaa.

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.