Hyppää pääsisältöön

Avara luonto keväällä 2016

Leijonaperhe
Leijonaperhe Leijonaperhe Kuva: Yle/Tom Hugh-Jones avara luonto: life story

Seuraavat dokumentit esitetään Avarassa luonnossa keväällä 2016.
YLE TV1 lauantaisin klo 18:45.
(Uusinta sunnuntaisin klo 8:05)

2.1.2016 Avara luonto: Attenborough'n lempilinnut
(Attenborough's Birds Of Paradise, 2014)

Maailmankuulu dokumentaristi David Attenborough tutustuttaa meidät paratiisilintujen maailmaan ja kertoo, miten nämä kiehtovat ja salaperäiset linnut ovat innoittaneet meitä jo 500 vuoden ajan. Tuotanto: BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

9.1.2016 Avara luonto: Lumen keskelle syntyneet
(Snow Babies, 2012)

Kuinka hyisen kylmään elinympäristöön syntyneet eläinpienokaiset selviytyvät ensimmäisistä elinkuukausistaan? Pingviinien, naalien, lumiapinoiden ja jääkarhun poikasten on samalla opittava myös etsimään ravintoa. Tuotanto BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

poron vasa
poron vasa Kuva: Yle/Bryan and Cherry Alexander avara luuonto

16.1.2016 Avara luonto: Elämän tarina
(Life Story, 2015)

1/6 Ensimmäiset askeleet. Vastasyntynyt eläin on hyvin haavoittuvainen ja sen on nopeasti opittava elämän perustaidot. Tuotanto BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

23.1.2016 Avara luonto: Elämän tarina
(Life Story, 2015)

2/6 Itsenäistyminen. Täysikasvuisina eläinten on ensimmäistä kertaa kohdattava ympäröivät vaarat yksin. Selviytyminen vaatii paljon erilaisia taitoja. Tuotanto BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

Naali
Naali Kuva: Copyright Sophie Lanfear 2014/Yle avara luonto: elämän tarina

30.1.2016 Avara luonto: Elämän tarina
(Life Story, 2015)

3/6 Koti. Kodin löytäminen ja sen puolustaminen vaatii eläimiltä sekä nokkeluutta että voimaa. Tuotanto BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

6.2.2016 Avara luonto: Elämän tarina
(Life Story, 2015)

4/6 Valta. Myös eläinten maailma on valtataistelua johtaja-asemasta. Sillä, joka voittaa tämän taistelun on paremmat mahdollisuudet pysyä pitkään hengissä. Tuotanto BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

13.2.2016 Avara luonto: Elämän tarina
(Life Story, 2015)

5/6 Pariutuminen. Tanssia, väriä, intohimoa, mutta myös pettymyksiä ja väkivaltaa kuuluu eläinten pariutumisrituaaleihin. T: BBC. Tuotanto BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

20.2.2016 Avara luonto: Elämän tarina
(Life Story, 2015)

6/6 Vanhemmuus. Eläinvanhempien täytyy suojella ja ruokkia pienokaisiaan. Aikuiseksi kasvaneet poikaset ovat merkki vahvuudesta ja onnistumisesta. T: BBC. . Tuotanto BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

27.02.16 Avara luonto: Kaukasus
(The Greater Caucasus, 2014)

Kaukasuksen vuoristoalueen luonto on monipuolinen: korkeita vuoristoalueita, reheviä subtrooppisia metsiä, aavikko- ja vesialueita. Alueella viihtyvät mm. saiga-antiloopit, syyriankarhut, ilvekset ja 400 lintulajia. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

Vuoristo
Vuoristo Vuoristo Kuva: Yle avara luonto: kaukasus

26.03.16 Avara luonto: Monsuunin maat
(Lands Of The Moonsoon, 2014)

1/5. Tuoja ja hävittäjä. Miten maailman suurin luonnonilmiö monsuuni vaikuttaa monimuotoiseen luontoon ja eri kulttuureihin laajalla alueella aina Australian pohjoisrannikolta Himalajan huipuille? T: BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

2.04.16 Avara luonto: Monsuunin maat
(Lands Of The Moonsoon, 2014)

2/5. Tulva. Monsuuni saapuu viimein täydessä voimassaan ja tämä dramaattinen sääilmiö pääsee valloilleen Intian niemimaalla ja Kaakkois-Aasiassa, ensimmäisistä sadepisaroista aina rankkasateisiin. T: BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

Salama
Salama Kuva: Yle/Paul Williams avara luonto: monsuunin maat

9.04.16 Avara luonto: Monsuunin maat
(Lands Of The Moonsoon, 2014)

3/5. Kuivuus. Kekseliäs elämä löytää keinot selviytymiseen luonnon katastrofaalisista muutoksista kuivalla kaudella, alkaen Pohjois-Intian tuulenpuremilta aavikoilta aina Borneon sademetsiin. T: BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

16.04.16 Avara luonto: Monsuunin maat
(Lands Of The Moonsoon, 2014)

4/5. Yltäkylläiset saaret. Aasian ja Australian välisen monsuunialueen ytimessä on tuhansia trooppisia saaria. Niiden monimuotoinen elämä on vulkaanisen alkuperän ja monsuunien ansiota. T: BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

23.04.16 Avara luonto: Monsuunin maat
(Lands Of The Moonsoon, 2014)

5/5. Muodonmuutos. Monsuunivaihtelut ovat nostaneet sivilisaatioita kukoistukseen ja sitten tuhonneet ne. Ihmiskunnan resurssien tarpeen kasvaessa tällä herkällä alueella, mikä on sen tulevaisuus? T: BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

30.04.16 Avara luonto: Alppijärvet
(Alpine Lakes, 2014)

Alppien vesistöt muodostavat erityislaatuisen ympäristön, joka on suurelta osin yhä koskematon. Tämä ainutlaatuinen luonto ja sen kätkemät salaisuudet esitellään nyt ensimmäistä kertaa katsojille. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivää.

07.05.16 Avara luonto: Kimalaisten salaisuudet
(Secrets Of Bumblebees, 2013)

Kimalaiset ovat kiltimpiä kuin serkkunsa ampiaiset, ja pörröisempiä kuin siskonsa mehiläiset. Uusinta kameratekniikkaa käyttäen tutustutaan vähän tutkittuun kimalaisten elämään. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivää.

14.05.16 Avara luonto: Kesytön Brasilia
(Wild Brazil, 2014)

1/3. Vaarallinen maailma. Brasiliassa elävillä kapusiiniapinoilla, isosaukoilla ja koateilla on täysi työ varjella vastasyntyneitä poikasiaan. Lähistöllä näet vaanii nälkäisiä jaguaareja ja kaimaaneja. T: BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

21.05.16 Avara luonto: Kesytön Brasilia
(Wild Brazil, 2014)

2/3. Tulvan armoilla. Rankkasateiden aikaan elinympäristö muuttuu ja isosaukkojen poikasten on kiireesti opittava uimaan. Koattien ravinto uhkaa jäädä veden alle, mutta kuinka kapusiiniapinat selviävät? T: BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

28.05.16 Avara luonto: Kesytön Brasilia
(Wild Brazil, 2014)

3/3. Kuivuuden kourissa. Kuivuus tuo mukanaan rajut metsäpalot ja eläinten on käytettävä kaikkia keinoja selvitäkseen. Kumppanikin on löydettävä, jotta jälkeläiset syntyisivät parempien aikojen koittaessa. T: BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivää.

Lisää ohjelmasta

Kolme jääkarhua.
Kolme jääkarhua. Kuva: Sailer Images / Marco Polo Films jääkarhu
Talvisen luonnon selviytyjät uhmaavat jäätä ja pakkasta.
Talvisen luonnon selviytyjät uhmaavat jäätä ja pakkasta. Kuva: Shutterstock / Abeselom Zerit BBC Studios Distribution Limited Yle TV1,lumileopardi,Avara luonto: Lumen eläimet
Dokumentti Biokon saaren harvinaisisti drilli-apinoista.
Dokumentti Biokon saaren harvinaisisti drilli-apinoista. Yle TV1,Avara luonto: Biokon apinat

Lue myös - yle.fi:stä poimittua