Hyppää pääsisältöön

UPplus: Valtterin ikimuistoinen aamu

Kännykkä herättää Valtteri Lehtisen kesäkuisena aamuna kello 3.40. UP:n syyskauden päätösjakson lokaatiokuvaukset tehdään museokeskus Vapriikissa Tampereella aamuvarhain, ennen kuin tila avataan päivän yleisölle. Tämä UPplus alkaa Valtterin makuuhuoneesta!

Valtterin Lehtisen tähän mennessä varhaisin UP-maskiaika on ollut aamulla seitsemältä, ja se tuntuu luksukselta tähän herätykseen verrattuna: kellonsoitto ravistaa Valtterin sikeästä unesta, mutta ihmeen skarppina nuori näyttelijä on. Hän muistaa jopa käynnistää nettitiimin lainaaman GoPro-kameran ja purkittaa päivän ensimmäisen spiikin!

Tänään kuvataan syyskauden 2015 päätösjakso, ja aamutoimien lomassa kameralle juttelevan Valtterin silmänurkassa taitaa olla hiukan kosteutta. Sinnikkäästi hän kuitenkin lunastaa lupaustaan kuvata ja kuvailla omasta näkökulmastaan viimeistä Rantatien studiolta aloitettua lokaatiopäivää.

Valtteri saapuu studiolle ennen viittä ja bongaa heti sarjan uusimman tulokkaan Aku Sipolan. Miehen ensimmäisen kuvauspäivän otot päätyvät siis dramaattiseen kauden päätösjaksoon!

Aku Sipola, Thelma Siberg
Aku Sipola, Thelma Siberg Kuva: Yle/Janne Lähteenmäki aku sipola

Satakunta avustajaa on jo paikalla, kun kuvausmeikin ja rooliasun saaneet näyttelijät hurauttavat yhteiskuljetuksella Vapriikin pihaan. Ei ihme, että kuvaukset pitää aloittaa aikaisin aamulla: näin suuri kuvausryhmä pitää saada pois tieltä, kun museokeskus avaa ovensa vierailijoille.

Yhtäkkiä avustajajoukon takana leimahtaa liekkejä - tehostemestari on työssä! Siinä on siis toinen syy aikaiseen kuvausajankohtaan: ulkopuolisia on puoli seitsemältä liikkeellä vain vähän, eikä kenellekään aiheidu vaaraa.

Jotakin dramaattista jaksossa 528 on selvästi tekeillä, mutta totisuus on pois pyyhittyä, kun tv-kamerat sammuvat ja ainoastaan Valtterin GoPro käy. Eero Seppä hilpeyttää kollegoitaan Topin rooliasuun kuuluvalla yksityiskohdalla, ja Suvi Hurme keksii välipalalle ihan uutta käyttöä.

Kuvausryhmä on jälleen kerran ripeä ja tehokas, ja Janin ja Vilmankin kohtaus on ajallaan tehty ja tallessa. Kuinka lopulta ratkaistiin Rosa Hautalaa mietityttänyt käsikirjoituksen kohta, jossa "Jani tarttuu Vilman poskiin, ja pari antautuu suudelmaan"? Se nähdään maanantaina 21.12.2015 kello 21 alkavassa jaksossa Perhosen kosketus.

Valtteri Lehtinen, Rosa Hautala
Valtteri Lehtinen, Rosa Hautala Kuva: Yle/Janne Lähteenmäki vilma haavisto
Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.