Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle ei asetu osapuoleksi kiistoissa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Matti Hietala moittii Hämeen Sanomissa Ylen toimittajia mm. vastakkainasettelun lietsomisesta. Tämä vastaus on julkaistu Hämeen Sanomissa 17.12.2015

Matti Hietala peräsi Suomen taloudellista ja yhteiskunnallista tilannetta käsittelevässä mielipidekirjoituksessaan (Hämeen Sanomat 14.12) Yleä luomaan “yhteinen ymmärrys sille, että jokaisen on osallistuttava talkoisiin maan saamiseksi taloudellisesti kestävään asemaan”.

Yle tarjoaa ohjelmissaan mahdollisuuden yhteiskunnalliseen keskusteluun ennen ratkaisujen tekoa, mutta myös tehtyjen päätösten arviointiin. Pyrimme esittelemään eri vaihtoehtoja ja pyydämme asiantuntijoilta arvioita niiden hyvistä ja huonoista puolista.

Raportoinnissa ovat näkyneet ja kuuluneet niin hallituksen kuin oppositionkin vaihtoehdot, työmarkkinakiistoissa niin työntekijöiden kuin työnantajienkin näkemykset. Haastattelemme kansalaisia ja erityisesti päätöksen kohteena olevia ihmisiä heidän mielipiteistään.

Kirjoittaja on kuitenkin oikeassa toivoessaan myös medialta enemmän ratkaisuja pelkän ongelmien osoittelun rinnalle. Tähän Ylen journalismi pyrkii entistä enemmän - uuden strategiamme mukaisesti emme kerro vain ongelmista, vaan tuomme entistä enemmän esiin ratkaisuja. Tässä Ylen uutis- ja ajankohtaisjournalismin tekijät haluavat myös kehittyä.

Ylen journalismin tehtävä Suomen vaikeassa taloudellisessa tilanteessa on esitellä eri näkökulmia monipuolisesti ja antaa yleisölle mahdollisuus muodostaa oma kantansa uutisoinnin perusteella. Osapuoleksi Yle ei voi kuitenkaan asettua eikä edistää mitään yksittäistä näkökulmaa tai ratkaisuvaihtoehtoa.

Riikka Venäläinen, yhteiskuntatoimituksen päällikkö
Ari Hakahuhta, politiikan tiimin esimies
Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminta