Hyppää pääsisältöön

Ylen ohjelmapäällikköjen jouluterveiset

Ylen ohjelmapäälliköt Cilla Lönnqvist, Reijo Perälä, Nicolina Zilliacus-Korsström, Marika Kecskeméti, Pentti Väliahdet, Riku Saaranluoma ja Ylen TV:n ja Areenan julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa.
Ylen ohjelmapäälliköt Cilla Lönnqvist (vas.), Reijo Perälä, Nicolina Zilliacus-Korsström, Marika Kecskeméti, Pentti Väliahdet ja Riku Saaranluoma sekä Ylen TV:n ja Areenan julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa. Ylen ohjelmapäälliköt Cilla Lönnqvist, Reijo Perälä, Nicolina Zilliacus-Korsström, Marika Kecskeméti, Pentti Väliahdet, Riku Saaranluoma ja Ylen TV:n ja Areenan julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu ylen tv:n ja areenan ohjelmapäälliköt

Mikä tekee joulun? Yhteiset hetket, hyvä ruoka ja yltäkylläinen ohjelmatarjonta yhdessä katsottavaksi. Olemme paketoineet täällä Pasilassa monipuolisen jouluohjelmiston suomalaisille, tervetuloa Ylen television ja Areenan jouluohjelmistojen pariin!

Joulun omia suosikkejani ovat Murdochin murhamysteerit ja Kotikylä.― Pentti, Yle TV1

TV1:n joulunaika hemmottelee katsojia draamalla, musiikilla ja koko perheen ohjelmilla. Draamoista nostan esiin Kotikatsomon Punaisen Kolmion ja Downton Abbeyn vihoviimeiset erikoisjaksot. Joulun omia suosikkejani ovat Murdochin murhamysteerit jaKotikylä.

TV1:n joulu on myös täynnä musiikkia. Perinteisten joulukonserttien lisäksi kuulemme esimerkiksi uudenvuodenpäivänä Olavi Virran ikivihreitä säveliä, joita tulkitsevat muun muassa viime vuosien tangokuningatar- ja tangokuningasfinalistit. Jouluaaton kruunaa Ella Kannisen emännöimä ja Mikko "Peltsi" Peltolan isännöimä Kuusijuhla, jonka kanssa voin jännittää Joulupukkia ja nauttia joulupäivällisen.

Terveisin Pentti
Yle TV1

Mauri Kunnaksen Joulupukkia ja noitarumpua toivotaan meiltä vuodesta toiseen.― Riku, Yle TV2

TV2:n jouluaaton käynnistää ainutlaatuinen Joulupukin Kuuma linja, josta on muodostunut tärkeä perinne monessa lapsiperheissä.

Mauri Kunnaksen Joulupukkia ja noitarumpua toivotaan meiltä vuodesta toiseen. Animaatioelokuva on noussut modernin jouluklassikon asemaan.

Tapaninpäivänä alkaa Pikkuleijonien armoton taistelu nuorten jääkiekon maailmanmestaruudesta. Kotikisoista ei varmasti latausta puutu!

Myös TV2:n joulussa raikaa musiikki. Jouluviikon musiikillisia kohokohtia ovat Juha Tapion tuore konsertti Tampereen tullikamarilta sekä uusintoina nähtävät Adelen ja Cheekin keikat. Ja tietysti rakkaudentäyteinen SuomiLOVE joulupäivänä!

Terveisin Riku
Yle TV2

Teeman joulussa on elokuvan jättiläisiä, kovia paketteja ja taikavoimaa.― Marika, Yle Teema

Teeman lahjapaketit avataan aatosta loppiaiseen joka aamu kello 10. Tämän vuoden kovissa paketeissa on muun muassa Hayao Miyazakin ja Buster Keatonin elokuvia.

Kansallisoopperan koko perheen baletti, koreografi Kenneth Greven ja säveltäjä Tuomas Kantelisen Lumikuningatar nähdään tv-ensi-illassa Teemalla joulupäivänä. H.C. Andersenin sadussa on isoäidin ostamassa peilissä Lumikuningattaren taikavoimaa.

Tapaninpäivänä Teemalauantain tähti on James Dean. Illan elokuva on Jättiläinen, ja sen lisäksi nähdään dokumentti Marfan pikkukaupungista, jossa Jättiläisen jäljet näkyvät yhä 60 vuotta kuvausten jälkeen.

U2 soitti Pariisissa 7.12. konsertin, joka marraskuussa oli jouduttu perumaan terrori-iskujen takia. Vaikuttavasta lavaspektaakkelista tuli koskettava ilta, kun superyhtye kutsui mukaansa lavalle Bataclan-klubilla terroriyönä soittaneen Eagles of Death Metalin. Konsertti Teemalla 27.12.

Terveisin Marika
Yle Teema

Ulrika Bengtsin elokuva Oppipoika oli Suomen Oscar-ehdokas vuonna 2014 ja se nähdään meillä TV-ensi-illassa joulupäivänä.― Nicolina, Yle Fem

Yle Femman joulu on tunnetusti täynnä pohjoismaista ja suomenruotsalaista laatudraamaa. Minulle sopii parhaiten, että valitsen joulunaikaan itse koska ohjelmia katson. Siksi valitsen Yle Areenan kun haluan katsoa vaikka uusia jaksoja sarjoista Murha Sandhamnissa ja Neiti Frimanin taistelu.

Elokuva Oppipoika (Lärjungen) on Ulrika Bengtsin ohjaama kaunis ja tunnelmallinen trilleri, joka oli Suomen Oscar-ehdokas vuonna 2014 ja nähdään meillä TV-ensi-illassa joulupäivänä. Herrasmiehiä ja Gangstereita on karismaattisista Morganin veljeksistä kertova ruotsalainen draamasarja, joka perustuu kulttikirjailija Klas Östergrenin läpimurtoromaaniin Herrasmiehet ja sen jatko-osaan Gangsterit. Sarja alkaa Yle Femmalla 3.1.

André Wickströmin ja Thomas Perretin humoristisia sketsejä suomenruotsalaisesta elämästä on puolestaan tarjolla sarjassa Tosi-TV:tä på Svenska. Sarja on katsottavissa vain Yle Areenassa.

Terveisin Nicolina
Yle Fem

Yle Areenan joulun leffapaketit ovat katsottavissa vuorokauden ympäri koko joululoman ajan.― Cilla, Yle Areena

Jouluna ihmisillä on tavallista enemmän aikaa rauhoittua kiireen keskellä ja rentoutua vaikka leffoja katsellen. Jokaisella suomalaisella on kuitenkin omat joulurutiininsa. Toiset katsovat elokuvia jouluaattona ja toiset välipäivinä. Joillekin parasta on katsoa kaikki leffat yhdessä yössä. Yle Areenan joulun leffapaketit aikuisille ja lapsille palvelevat näitä kaikkia tarpeita, sillä elokuvat ovat katsottavissa vuorokauden ympäri koko joululoman ajan – ja vähän pidempäänkin.

Nuorisolle on puolestaan tarjolla suositun australialaisen H2O-sarjan kaikki kolme tuotantokautta sekä Näin tehtiin Hullu hullumpi yläaste -sarja.

Terveisin Cilla
Yle Areena

Nostalgiahenkisten iloksi olemme julkaisseet kymmeniä tunteja musiikkiohjelmia tausta-artikkeleineen.― Reijo, Ylen Elävä arkisto

Ylen Elävässä arkistossa voi tehdä juhlakauden kunniaksi vaikka musiikillisen aikamatkan. Takavuosien kotimaiset ja ulkomaiset hitit ja listasuosikit on julkaistu nyt nostalgiahenkisten iloksi. Tarjolla on kymmeniä tunteja musiikkiohjelmia tausta-artikkeleineen.

Suomalaisen elokuvahistorian ja vanhojen kotimaisten elokuvien ystäville suosittelen uppoutumista Fennada-klassikoiden kokoelmaan. Fennada-filmin elokokuvapaketti sisältää mm. Mikko Niskasen, Lasse Pöystin ja Aarne Tarkaksen elokuvia, näyttelijöinä nähdään esimerkiksi Tauno Palo, Matti Ranin, Irma Seikkula ja Spede Pasanen.

Terveisin Reijo
Ylen Elävä arkisto

Jouluaaton yönä päästään seuraamaan ensimmäisiä rahoituksen saaneita valmiita FOLK-projekteja!― Risto, Ylen TV:n ja Areenan julkaisupäällikkö

FOLK on Ylen uusi palvelu, joka kuratoi ja jakaa pienrahoitusta suomalaisten tekemille videoille. FOLK raadissa 18.12. klo 19 tubettajat Herbalisti, Lakko ja Mansikka arvioivat FOLKin vastaanottamia hakemusvideoita. Jouluaaton yönä päästään seuraamaan ensimmäisiä rahoituksen saaneita valmiita FOLK-projekteja, joita näytetään seuraavan viikon ajan kakkosen yössä.

Hyvää joulua Ylen ohjelmiston parissa!

Terveisin Risto
Ylen TV:n ja Areenan julkaisupäällikkö

Lue myös - yle.fi:stä poimittua