Hyppää pääsisältöön

Ylen teräväpiirtokanavien antennivastaanotossa muutoksia vuodenvaihteessa

Pasilan rakennuksia ja linkkitorni
Pasilan rakennuksia ja linkkitorni linkkitorni

Ylen teräväpiirtomuotoisten tv-kanavien näkyvyys muuttuu vuodenvaihteessa.

Digita on päättänyt että se ei jatka Ylen HD-muotoisten kanavien jakelua, ja niiden näkyvyys Digitan antenniverkossa päättyy 31.12.2015. Ylen kaikki HD-muotoiset kanavat näkyvät edelleen DNA:n antenniverkossa, jossa tavoitteena on tarjota kanavat nykyiseen tapaan myös jatkossa. DNA:n antenniverkko kattaa noin 85 prosenttia Suomen kotitalouksista.

Vuodenvaihteen muutoksilla ei ole vaikutusta Ylen normaalitasoisten eli SD-kanavien jakeluun tai näkyvyyteen.

“Yle jatkaa teräväväpiirtopalveluitaan entisin ehdoin ja tarjoaa teräväpiirtomuodossa olevat kanavansa kaikkien jakeluoperaattoreiden saataville maksutta. Tämä on ollut Ylen hallintoneuvoston vahvistama strateginen linjaus siitä saakka, kun HD-muotoisten sisältöjen jakelu aloitettiin vuonna 2011”, sanoo Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö.

Teräväpiirto on Suomessa edelleen kehitysvaiheessa, etenkin antenniverkossa. Koko maan kattavaa antenniverkkoa HD-lähetysten jakelemiseen ei ole.

Ylen kanavat edelleen laajasti tarjolla teräväpiirtona

  • Kaikki Ylen tv-kanavat ovat tarjolla katsojille HD-muotoisina suomalaisten kaapeli- ja IPTV-operaattoreiden kanavavalikoimassa
  • Yle TV1 HD ja Yle TV2 HD näkyvät satelliittijakelussa Canal Digitalin asiakkaille
  • Antennijakelussa kaikki Ylen HD-muotoiset kanavat, Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Fem HD ja Yle Teema HD, ovat nähtävissä DNA:n VHF-verkossa (https://www.dna.fi/tuki-antenniverkon-nakyvyysalueet)
  • Ylen tv-lähetykset näkyvät HD-muotoisina Yle Areenassa

Ylen teräväpiirtokanavien seuraaminen antenniverkosta edellyttää jatkossa DNA:n VHF-verkkoon suunnattua VHF-antennia. Antennin asennus- ja suuntaustöissä auttavat paikalliset antenniurakoitsijat. Laitteiden kanavahaku kannattaa myös tehdä kaikkien kanavien vastaanottamiseksi.

Lisätietoa teräväpiirtolähetyksistä ja -laitteista: http://www.hdtvopas.fi/

Lisätiedot:
Ylen Tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö, p. 0400 410 698