Hyppää pääsisältöön

10 syytä rakastaa YleX:n Vikiä ja Mäkkäriä

Nämä jätkät ovat hienoja miehiä. Lue vaikka!

Mäkkäri ja Viki. // Kuva: Annika Miettinen

YleX:n iltapäiväohjelma Jälki-istunto uudistuu vuoden 2016 alusta, kun YleX Jatkoilta tutut Jenspa "Jenspa" Poikelus ja Alma Hätönen ottavat komennon haltuun.

Viki ja Mäkkäri ovat juontaneet YleX Jälki-istuntoa vuoden 2014 helmikuun 17. päivästä lähtien. Yhteinen taival päättyy perjantaina 18. joulukuuta kuuden tunnin megalähetykseen.

Nyt on sopiva aika vetää henkeä ja kerrata asioita, joiden vuoksi Viki ja Mäkkäri ovat niin huikeita tyyppejä – sekä radiossa että sen ulkopuolella.

1. Jäniksenkarva-episodi

Yksi YleX Jälki-istunnon helmistä on ollut legendaarinen Ping-sana-pong-kilpailu, jossa kilpalilijoiden tulee vuorotellen muodostaa yhdyssanoja Vikin ja Mäkkärin antamista sanoista.

Eeppisin Ping-sana-pong-kilpailu käytiin elokuun alkupuolella vuonna 2015. Tuolloin annettu sana oli KARVA.

Ja käsistähän se lähti.

Mutta! Tekivätkö Viki ja Mäkkäri virheen antaessaan kilpailija-Aleksille fanfaarit toisenkin jokerisanan keksimisestä? Mitä Aleksi oikeasti sanoi? Asiaa käsiteltiin mokakoosteessa.

2. Ammattimaisuus

Viki ja Mäkkäri ovat raudanlujia ammattilaisia. Heidän keskittymisensä ei herpaannu missään tilanteessa. Ei edes viime vuoden Bailumaratonilla.

3. Vikin nauru

- On periaatteessa ihan sama, vaikka kertoisi kuinka huonon vitsin. Jos Viki nauraa, niin se on varmasti hauskaa. Kun juonsin Jälkkää heidän kanssaan, niin sain nauraa ihan joka päivä. Päivittäin tuli ihan vähän pissaa housuun, vuonna 2014 Jälki-istuntoa Vikin ja Mäkkärin kanssa juontanut Jenspa kertoo.

- Vikillä on niin hyvä tekonauru, että se teki minunkin vitseistäni hyviä. Parasta oli se, jos kerroin jonkin puujalkavitsin lähetyksessä, jolle Viki repesi. Kun Viki sitten parin sekunnin päästä tajusi sen vitsin, hän repesi uudestaan ja vielä enemmän, vuonna 2013 Jatkoja Vikin kanssa juontanut Toni Laaksonen kertoo.

Myös YleX Aamu on huomannut Vikin naurunlahjat. Myönnettäköön, että myös YleX Aamun Saara Sarvas hallitsee hekottelun.

4. Mäkkärin ulkonäkö

- Mäkkäri on ihan hyvän näköinen. Tosi kiva olla samassa työpaikassa hänen kanssaan, Cristal Snow kertoo.

Oikeassahan Cristal on. Mäkkäri on itse sanonut näyttävänsä Bradley Cooperilta. Kuulijat väittävät juontajan näyttävät Ryan Goslingilta.

Kumpikaan vaihtoehto ei ole huono.

Mäkkäri look a like

5. Vikin kielitaito

Viki on YleX:n juontajauransa aikana osoittanut monta kertaa olevansa täysin suvereeni kielimies. Etenkin englanti taipuu luonnostaan. Myös Suomessa vähemmän käytetty kiinan kieli luonnistuu kuin vettä vaan.

6. Mäkkärin ystävällisyys

- Mäkkäri aina kokeneena juontajana auttaa, kun pyytää apua mihin vain, YleX Etusivun Henry Tikkanen sanoo.

- Mäkkärillä on aina tapana keskeyttää lähetyksessä koko ajan kaikki muut. Vaikka se on raivostuttavaa, niin se on tosi hauskaa, Jenspa kertoo.

Juuso "Mäkkäri" Mäkilähde

7. Vikin kotiseuturakkaus

Kuten Viki on lähetyksissä nostanut usein esille, hän on kotoisin Suomen Monacosta eli Kemistä.

- Viki tuo sitä tosi paljon esille, Jenspa sanoo.

Niin tuo. Ja syystäkin! Viki on kuitenkin yksi harvoista suomalaisista, joilla on oma nimikkopizza. Kyllä. Oma nimikkopizza. Kemissä.

Ville "Viki" Eerikkilä tekee Pizza de la Vikin.

8. Mäkkäri making X

Mäkkäri on monille tuttu YleX Jälki-istunnon lisäksi esimerkiksi Suomen surkeimmasta kuskista sekä Voitolla yöhön ja Villi kortti -ohjelmista.

Kaikki eivät kuitenkaan tiedä Mäkkärin tv-uran kohokohtia. Hänhän tuli kansainväliseen tietoisuuteen Makkäri making X -nettiohjelmasta, jota tehtiin kolmen jakson verran.

9. Vikin kulinarismi

- Opin Vikiltä, mitä tarkoittaa pääkallopata. Se on pelkkää jauhelihaa ja makaronia. Eli se klassikkoruoka, jota me kaikki aina syömme. En tiennyt sitä aiemmin, Uuden musiikin iltavuoron Venla Kokkonen kertoo.

10. Viki ja Mäkkäri puhuvat aina totta

Yksi radiotyön tärkeimmistä elementeistä on totuudessa pysyminen. Kaikenlainen liitoittelu on täysin turhaa.

Lue myös:

YleX Jälki-istunto uudistuu: juontajiksi Hätönen ja Poikelus

Mäkkäri täytti Vikin toiveen – sujautti Emma Gaala -puheeseen viestin Jälki-istunnon kuulijoille

YleX Jälki-istunto täytti vuoden – katso Vikin ja Mäkkärin hellyttävät synttärikuvat

Mäkkäri ja Viki Kasmirin kokkausohjelmassa – katso tiiseri

Viki ja Mäkkäri Anna Abreun esitanssijoina – katso video

Mäkkäri ja Viki kulkivat sokkona Halloween-maskeissa – katso hauska video