Hyppää pääsisältöön

Akuutissa maanantaina: Hyvän mielen joululähetys

Toini Svensk kättelee Merja Larivaarta.
Toini Svensk saapuu iloisin mielin Seniorisoppa-toivekonserttiin yhdessä ystävänsä Martta Aallon seurassa. Toini Svensk kättelee Merja Larivaarta. Kuva: Yle, Tero Kyllönen seniorisoppa

Akuutin vuoden viimeisessä lähetyksessä ollaan hyvän mielen asialla. Tänä vuonna hyvää mieltä haetaan senioreiden toivekonsertista, vapaaehtoisten nukentekijöiden työpajasta sekä pienestä vaaleanpunaisesta korutehtaasta. Akuutin juontaja Anu-Maija Kärjä vie ystävykset Toini Svenskin ja Martta Aallon senioreitten teatteritalolle toivekonserttiin. Oulun kaupunginteatterin järjestämä ja näyttelijä Merja Larivaaran ideoima Seniorisoppa-toivekonsertti tarjoaa ikäihmisille mahdollisuuden kohdata toisiaan. Ikivihreät kappaleet herättävät paljon muistoja, joita on mukava kerrata konsertin jälkeen maittavan keiton ääressä. Millaisia muistoja toivekonsertti herättää Toinissa ja Martassa?

Unicef-nuket
Unicef-nuket valmistetaan kierrätysmateriaaleista ja jokaisesta nukesta tulee erilainen. Unicef-nuket Kuva: Yle, Tero Kyllönen unicef-nuket

Vapaaehtoisten nukentekijöiden käsissä valmistuu Unicefin Anna ja Toivo -nukkeja. Nukkeja on tehty maailmanlaajuisesti jo 1980-luvulta asti ja niiden valmistuksessa käytetään kierrätettyjä kankaita, lankoja, nappeja ja nauhoja. Jokaisesta nukesta tulee tekijänsä näköinen ja sen myynnistä saaduilla varoilla kustannetaan esimerkiksi rokotuspaketteja kehitysmaihin. Akuutti vierailee Unicefin nukkepajalla Oulussa ja listaa muitakin hyvän mielen lahjavinkkejä sekä avustuskohteita.
Sanna Leinonen
Sanna Leinonen. Sanna Leinonen Kuva: Yle, Akuutti sanna leinonen

Pienessä vaaleanpunaisessa korutehtaassa työskentelee puolestaan vihtiläinen Sanna Leinonen, jonka elämän suunta muuttui sairastumisen myötä. Ravintola-alalla työskennellyt Sanna sairastui lyhyen ajan sisällä kahteen eri syöpään vain vähän päälle kolmikymppisenä. Koettelemukset avasivat oven uuteen, vaaleanpunaiseen korumaailmaan.

Omalääkärin vastaanotolla Risto Laitila ja Mikko Penttilä kertaavat kuluvaa vuotta. Millaisia vinkkejä katsojat ovat parivaljakolle lähettäneet?

Akuutti, TV1 maanantaina 21.12. klo 18:30. Uusinnat keskiviikkona 23.12. klo 5:55 ja sunnuntaina 27.12. klo 15:15.

Lisää ohjelmasta

Nainen pitelee käsissään joulupakettia
Nainen pitelee käsissään joulupakettia Kuva: Yle, Tero Kyllönen joulupaketti
Raakasuklaata lautasella.
Raakasuklaata lautasella. Kuva: Yle, Tero Kyllönen raakasuklaa
Tomusokeria raakakakun päälle
Tomusokeria raakakakun päälle Kuva: Yle, Tero Kyllönen akuutti
Lähikuva Azra Tayyebin kasvoista.
Lähikuva Azra Tayyebin kasvoista. Kuva: Tero Kyllönen / Yle Akuutti,sokeus,Azra Tayyebi