Hyppää pääsisältöön

Joulunaikaa Ykkösellä!

Kuusijuhla, yle tv1
Juontajat Ella Kanninen ja Mikko Peltola välittävät jouluiset tunnelmat Kuusijuhla-ohjelmassa. Kuusijuhla, yle tv1 yle tv1

TV1 tarjoaa joulunaikaan perinteistä ja uutta jouluohjelmaa. Kuusijuhla kutsuu kaikki suomalaiset viettämään jouluaattoa yhdessä!

Keskiviikkona 23.12.

Prisma: Supersöpöt eläimet

TV1 keskiviikkona 23.12.2015 klo 20.00 - 20.30, uusinta lauantaina 26.12. klo 14.10 ja tiistaina 29.12. klo 22.55
Yle Areenassa 7 päivää

Monia eläinlajeja pidetään söpöinä niiden käytöksen tai ulkonäön perusteella. Miten tiede selittää sen, että eläimet vetoavat ihmisiin? Miten nämä hellyttävät ominaisuudet auttavat eläimiä selviytymään luonnossa?

prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1
prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1 Kuva: Chloe Pearne 2015 prisma: supersöpöt eläimet

Mamma Mia!

TV1 keskiviikkona 23.12.2015 klo 21.05 - 22.50
Yle Areenassa suorana, ei jälkikatselua

Yksinhuoltaja Donna Sheridan (Meryl Streep) pitää hotellia tyttärensä Sophien (Amanda Seyfried) kanssa idyllisellä kreikkalaissaarella. Elokuvamusikaalissa syttyy uusia ja vanhoja rakkauksia Abban hittikappaleiden säestyksellä.

Mamma mia!, yle tv1
Mamma mia!, yle tv1 mamma mia!

Jouluaatto 24.12.

Suomi juhlii

TV1 torstaina 24.12.2015 klo 8.05 - 9.00
Yle Areenassa 30 päivää

Joulu. Kuka on joulupukki? Miksi koristeet ovat olkea? Miksi on kiire? Suuret ja pienet juhlijat näyttävät, mistä aineksista syntyy suomalainen joulu. Käsikirjoitus ja ohjaus: Mirja Metsola. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2014.

Ekumeeninen joulu

TV1 torstaina 24.12.2015 klo 11.05 - 11.55
Yle Areenassa 30 päivää

Kristillisten kirkkokuntien edustajat vetoavat yhdessä rauhan puolesta Turussa. Humanitaarisen viestin tuo SPR:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Torstila. Turun filharmonisen orkesterin laulusolistina on Monica Groop.

Suomen Turku julistaa joulurauhan, yle tv1
Suomen Turku julistaa joulurauhan, yle tv1 suomen turku julistaa joulurauhan

Suomen Turku julistaa joulurauhan

TV1 torstaina 24.12.2015 klo 11.55 - 12.10
Yle Areenassa 30 päivää

Turun Vanhalta Suurtorilta julistetaan perinteisin menoin joulurauha kaikkialle Suomeen ja ulkomaillekin. Julistuksen lukee Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen. Suora lähetys.

Kuusijuhla

TV1 keskiviikkona 24.12.2014 klo 12.10 - 13.25, klo 15.15 - 16.20 ja 18.10 - 19.05
Yle Areenassa 30 päivää

Jouluaaton suora Kuusijuhla tarjoaa kiinnostavia vieraita, kauneimpia joululauluja ja joulun tunnelmaa kera vanhojen ja uusien joulutraditioiden. Aaton emäntänä ja isäntänä toimivat kaikille tutut Ella Kanninen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

Kauneimpia joululauluja esittää laulaja Anne Mattila yhtyeineen. Studioon saapuvat myös jouluun intohimoisesti suhtautuvat Antti Kauppinen ja Paavo Halonen. He loihtivat joulun tunnelmaa koristein ja herkuin.

Ensimmäinen lähetys klo 12.10 - 13.25

Tarjolla on joulun taikaa, kun studioon saapuu mentalisti Pete Poskiparta. Kummeleiden Heikki Silvennoinen kaivaa arkistoista hauskimmat joulusketsit. Kirjailijapari Leena Landerin ja Hannu Raittilan kanssa puhutaan joulusta, kirjoista ja perheestä. Joulureportteri Ivan Puopolo käy joulusaunassa.

Kuusijuhla, yle tv1
Kuusijuhla, yle tv1 yle tv1

Toinen lähetys klo 15.15 - 16.20

Kaikki joulut eivät ole samanlaisia. Ex-huippu-urheilija Tommi Evilä kertoo, mikä muuttui kun ura oli ohi. Haastattelussa on myös aaton artisti Anne Mattila, joka kertoo miten heidän suurperheessään joulua vietetään. Ella esittelee italialaista joulua.

Kolmas lähetys klo 18.10 - 19.05

On aika nauttia joulun rauhasta ja keskittyä olennaiseen. Suorassa lähetyksessä mukana toimittaja Kimmo Oksanen ja elämäntapavalmentaja, tietokirjailija Maaretta Tukiainen. Joulureportteri Ivan Puopolo etsii ja toivottavasti löytää notkuvan joulupöydän ja hyvää seuraa. Täytämme myös pikkupotilaan joulutoiveen.

Osallistu lähetykseen!

Yleisö voi osallistua lähetykseen lähettämällä joulutervehdyksen - kuvalla tai ilman - Kuusijuhlan nettisivujen kautta tai somessa tunnisteella #kuusijuhla. Ohjelmat näkyvät Yle Areenan kautta ympäri maailmaa eli myös muualta kuin kotimaasta voi lähettää jouluterveisiä!

Kuusijuhlaan pääset täältä!

Prinsessa Ruusunen

TV1 torstaina 24.12.2015 klo 13.25 - 15.00
Yle Areenassa vain suorana

Prinsessa Ruusunen on Sakari Topeliuksen näytelmään perustuva satu kotimaisena elokuvana. Vuonna 1949 valmistuneen elokuvan on ohjannut Edvin Laine. Päärooleissa nähdään muun muassa Tuula Usva, Uuno Montonen, Aku Korhonen, Mirjam Novero, Pikku Annika, Aarne Laine, Eeva-Kaarina Volanen ja Martti Katajisto.

prinsessa ruusunen, yle tv1
prinsessa ruusunen, yle tv1 prinsessa ruusunen

Tosi tarina: Tyttö, joka näki joulupukin

TV1 torstaina 24.12.2015 klo 16.20 - 16.50
Yle Areenassa 30 päivää

Kun maalaispappilan kotikutoiset joulutavat törmäsivät Jyväskylän seminaarin kuusijuhlaan, syntyi suomalainen joulu. Ohjaus: Esa Sironen. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2013.

Tosi tarina: Tyttö joka näki joulupukin, yle tv1
Tosi tarina: Tyttö joka näki joulupukin, yle tv1 tosi tarina: tyttö joka näki joulupukin

Joulurauha

TV1 torstaina 24.12.2015 klo 17.10 - 18.00
Yle Areenassa 30 päivää

Suomen Turku julisti jälleen perinteisesti joulurauhan kello 12. Mitä tapahtuu samaan aikaan suomalaisissa kodeissa? Miten ikiaikainen ja ylevä julistus kohtaa suomalaisten nykyhetken?

Joulurauha-ohjelma tarjoaa ainutlaatuisen näkymän suomalaiseen jouluun, sillä se kertoo tuoreeltaan neljän perheen tunnelmia ja tapahtumia. Tänään, viisi tuntia sitten.

Dokumentti vierailee Jurvassa, Turussa, Mallorcalla ja Oulussa. Tavataan suurperhe, maahanmuuttajaperhe, uusperhe ja ulkosuomalainen perhe. Helsinkiläisessä taksissa istuu tunnettu henkilö matkalla tekemään hyvää. Joulurauha alkaa Turun joulurauhan julistuksesta.

Jouluvalot havuköynnöksessä
Jouluvalot havuköynnöksessä Kuva: Pixabay kuusijuhla 2015

Joulun tähdet Helsingissä

TV1 torstaina 24.12.2015 klo 19.05 - 20.30
Yle Areenassa 30 päivää

Joulun tähdet Helsingissä Konsertissa esiintyvät Pepe Willberg, Diandra, Aili Ikonen ja Osmo Ikonen. Orkesterina on 16-henkinen UMO johtajanaan Kari "Sonny" Heinilä. Konsertin juontaa Jussi-Pekka Rantanen.
Luvassa on sielukasta joulumusiikkia joulun perinteisin kappalein sekä mukana myös soulia, bluesia, gospelia ja negrospirituaalia. Joulukonsertti on tallennettu Savoyssa 16.12.2014 Tuotanto: Yle Musiikkituotannot. Konsertti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2014.

joulun tähdet helsingissä, yle tv1
joulun tähdet helsingissä, yle tv1 joulun tähdet helsingissä

Havukka-ahon ajattelija

TV1 torstaina 24.12.2015 klo 20.45 - 22.30
Yle Areenassa 7 päivää

Kai Lehtisen näyttelemä Konsta Pylkkänen on loputtoman utelias haaveilija. Pylkkänen ratkoo maailman pieniä ja suuria arvoituksia aina mittarimadosta avaruuteen.

Kotikatsomo: Havukka-ahon ajattelija, yle tv1
Kotikatsomo: Havukka-ahon ajattelija, yle tv1 kotikatsomo: havukka-ahon ajattelija

Jouluyön messu

TV1 torstaina 24.12.2015 klo 22.31 - 00.51
Yle Areenassa vain suorana

Paavi Franciscus toimittaa perinteisen Jouluyön Pyhän messun Pietarinkirkosta Roomasta. Selostaja: Kaarina Koho. Tuotanto: Italian televisio.

Joulupäivä 25.12.

Jumalanpalvelus

TV1 perjantaina 25.12.2014 klo 10.00 - 11.00
Yle Areenassa 30 päivää

Jouluaamun jumalanpalvelus Vaasan kirkossa. Saarna Tuija Latvala, lit. Krister Koskela. Musiikista vastaa Arto Ristolainen, Johanna Välimäki, Leena Lohikoski-Ojala, Tuija Niemistö, Valtteri Tuomisto ja paikalliset kuorot.

Paavin joulutervehdys

TV1 perjantaina 25.12.2014 klo 13.00 - 13.30
Yle Areenassa suorana, ei jälkikatselua.

Paavi Franciscuksen perinteinen joulutervehdys ja "Urbi et Orbi" -siunaus Pietarinkirkon aukiolta Roomasta. Selostus: Kaarina Koho. Tuotanto: Italian televisio.

Cirque du Soleil: KA, elämän tuli

TV1 perjantaina 25.12.2015 klo 15.15 - 16.38
Yle Areenassa 30 päivää

Itämaishenkinen seikkailushow on kuvattu Las Vegasissa, missä jo miljoona ihmistä on käynyt sitä ihastelemassa. Mukana on muun muassa capoeira-tanssia, huimaa akrobatiaa, itämaisia kamppailulajeja ja varjokuvatarinoita. Tuotanto: ITV Global Entertaiment Limited. Yhdysvallat, 2012. Ohjelma on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2014.

Cirque de Soleil: KA elämäntuli, yle tv1
Cirque de Soleil: KA elämäntuli, yle tv1 cirque de soleil: ka elämäntuli

Estradilla: Me Starat joulushow

TV1 perjantaina 25.12.2015 klo 19.10 - 20.30
Yle Areenassa 30 päivää

Kahden suosikkiartistin, Katri Helenan ja Jari Sillanpään, upea joulushow. Ohjelma on riemukkaan värikäs joululahja täynnä tanssia, laulua ja iloista joulumieltä. Ohjelma on esitetty edellisen kerran TV2:lla vuonna 2008.

Joulun tähdet Vantaalla

TV1 perjantaina 25.12.2015 klo 22.15 - 23.35
Yle Areenassa 30 päivää

Arja Koriseva, Pentti Hietanen, Emma Salokoski ja Sami Saari esittävät ihania, unohtumattomia joulunsäveliä Vantaan viihdeorkesterin säestyksellä kapellimestarinaan Antti Rissanen. Konsertin juontaa Riikka Holopainen. Konsertti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2013.

Joulun tähdet Vantaalla, yle tv1
Joulun tähdet Vantaalla, yle tv1 joulun tähdet vantaalla

Tapaninpäivä 26.12.

Jumalanpalvelus

TV1 lauantaina 26.12.2015 klo 10.00 - 11.30
Yle Areenassa 30 päivää

Toisen joulupäivän liturgia Pyhän Kolminaisuuden kirkosta Helsingistä. Palveluksen toimittaa pastori Teo Merras yhdessä papiston ja kuoron kanssa.

Selkämeri: Karun kaunis avomeri

TV1 lauantaina 26.12.2015 klo 18.40 - 19.30
Yle Areenassa 30 päivää

Selkämeren ulapalla meri näyttää voimansa ja luonto sitkeytensä. Riskilät elävöittävät maisemaa ja rantakäärmeiden saalistus lumoaa. Karu maisema kätkee monta yllätystä. Sarjan päätösjakso!

Selkämeri, yle tv1
Selkämeri, yle tv1 selkämeri

Uutisvuoto

TV1 lauantaina 26.12.2015 klo 21.00 - 21.30
Yle Areenassa 30 päivää

Lopunajan tietokilpailun koostelähetys kevään surrealistisimmista hetkistä.

Joulunajan ulkomaiset elokuvat Ykkösellä!

Diana

TV1 tiistaina 22.12.2015 klo 21.00 - 22.50
Yle Areenassa suorana, ei jälkikatselua

Ohjaaja Oliver Hirschbiegelin elokuva Diana kertoo aikamme tunnetuimman ja rakastetuimman prinsessan kahdesta viimeisestä vuodesta. Elokuva on tarina rakkaudesta, perheestä, ystävyydestä ja julkisuuden piinasta. Pääroolissa nähdään Naomi Watts ja Naveen Andrews.

Diana, yle tv1
Diana, yle tv1 diana

Mamma Mia!

TV1 keskiviikkona 23.12.2015 klo 21.05 - 22.50
Yle Areenassa suorana, ei jälkikatselua

Yksinhuoltaja Donna Sheridan (Meryl Streep) pitää hotellia tyttärensä Sophien (Amanda Seyfried) kanssa idyllisellä kreikkalaissaarella. Elokuvamusikaalissa syttyy uusia ja vanhoja rakkauksia Abban hittikappaleiden säestyksellä.

Mamma mia!, yle tv1
Mamma mia!, yle tv1 mamma mia!

Anna Karenina

TV1 keskiviikkona 6.1.2016 klo 20.55 - 23.00
Yle Areenassa vain suorana

Leo Tolstoin unohtumaton klassikko nähdään muhkeana elokuvatulkintana. Tarina kertoo Anna Kareninan ja kreivi Vronskin intohimoisesta rakkaudesta tsaarinajan Pietarissa. Joe Wrightin ohjaaman, Oscar-palkitun elokuvan päärooleissa ovat Keira Knightley, Jude Law ja Aaron Taylor-Johnson.

Anna Karenina, yle tv1
Anna Karenina, yle tv1 Kuva: © Focus Features anna karenina

Muualla verkossa:

Vuosi vaihtuu Ykkösellä!

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.