Hyppää pääsisältöön

Prisma: Supersöpöt eläimet

prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1
Äärimmäisen uhanalainen isopanda vetoaa pörröisellä olemuksellaan. prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1 Kuva: Chloe Pearne 2015 prisma: supersöpöt eläimet

TV1 keskiviikkona 27.7.2016 klo 19.00 - 19.50, uusinnat lauantaina 30.7. klo 17.05 ja tiistaina 2.8. klo 22.55
Yle Areenassa 7 päivää

Monia eläinlajeja pidetään söpöinä niiden ulkonäön tai käytöksen perusteella. Lajeilla on usein suuret silmät ja pörröinen naama. Ne ääntelehtivät ja liikkuvat hauskasti – kukapa ei pitäisi taapertavasta pingviinistä.

Miljoonat ihmiset maailmassa jakavat päivittäin sosiaalisessa mediassa söpöistä eläimistä tehtyjä videoita. Aivastava panda on niin ihana!

prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1
prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1 prisma: supersöpöt eläimet

Miksi pörröinen eläin vetoaa?

Luontokuvaaja Gordon Buchanan haluaa selvittää, miksi ihmisillä on tiettyihin lajeihin aivan erityisen voimakas suhde.

Miten tiede selittää sen, että söpöt eläimet vetoavat ihmisiin. Miten nämä ominaisuudet auttavat eläimiä selviytymään luonnossa?

Jättiläispandan iso pää

Yksi maailman tunnetuimmista lajeista on isopanda. Eläimen kauniit täplät ja iso, pyöreä pää tekevät siitä erilaisen ja epätavallisen eläimen.

Ihminen pitää isopandaa suloisena, mutta eläimellä pään kokoon liittyy miljoonien vuosien evoluutio ja selviytyminen luonnossa.

Buchanan tutustuu myös aavikkokettuun, joka näyttää valtavien korviensa takia sympaattiselta. Isot korvat ovat elinehto Saharassa.

prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1
prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1 prisma: supersöpöt eläimet

Mitä simpanssin kikatus kertoo ihmisestä?

Keniassa luontokuvaaja Gordon Buchanan tapaa nuoria norsuja, jotka opettelevat käyttämään kärsäänsä täydellisesti. Hän saa selville myös sen, miksi pingviini taapertaa.

Viisivuotiaan Eli-simpanssin kikatus voi antaa lisää tietoa ihmisen kehityksestä. Kolibrilla kuorsaus auttaa pikkuruista lintua säästämään energiaa.

Super Cute Animals. Tuottaja: Chloe Pearne. Tuotanto: BCC, Britannia, 2015

Muualla verkossa:
Joulunaikaa Ykkösellä

prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1
prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1 prisma: supersöpöt eläimet
Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.