Hyppää pääsisältöön

Prisma: Supersöpöt eläimet

prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1
Äärimmäisen uhanalainen isopanda vetoaa pörröisellä olemuksellaan. prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1 Kuva: Chloe Pearne 2015 prisma: supersöpöt eläimet

TV1 keskiviikkona 27.7.2016 klo 19.00 - 19.50, uusinnat lauantaina 30.7. klo 17.05 ja tiistaina 2.8. klo 22.55
Yle Areenassa 7 päivää

Monia eläinlajeja pidetään söpöinä niiden ulkonäön tai käytöksen perusteella. Lajeilla on usein suuret silmät ja pörröinen naama. Ne ääntelehtivät ja liikkuvat hauskasti – kukapa ei pitäisi taapertavasta pingviinistä.

Miljoonat ihmiset maailmassa jakavat päivittäin sosiaalisessa mediassa söpöistä eläimistä tehtyjä videoita. Aivastava panda on niin ihana!

prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1
prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1 prisma: supersöpöt eläimet

Miksi pörröinen eläin vetoaa?

Luontokuvaaja Gordon Buchanan haluaa selvittää, miksi ihmisillä on tiettyihin lajeihin aivan erityisen voimakas suhde.

Miten tiede selittää sen, että söpöt eläimet vetoavat ihmisiin. Miten nämä ominaisuudet auttavat eläimiä selviytymään luonnossa?

Jättiläispandan iso pää

Yksi maailman tunnetuimmista lajeista on isopanda. Eläimen kauniit täplät ja iso, pyöreä pää tekevät siitä erilaisen ja epätavallisen eläimen.

Ihminen pitää isopandaa suloisena, mutta eläimellä pään kokoon liittyy miljoonien vuosien evoluutio ja selviytyminen luonnossa.

Buchanan tutustuu myös aavikkokettuun, joka näyttää valtavien korviensa takia sympaattiselta. Isot korvat ovat elinehto Saharassa.

prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1
prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1 prisma: supersöpöt eläimet

Mitä simpanssin kikatus kertoo ihmisestä?

Keniassa luontokuvaaja Gordon Buchanan tapaa nuoria norsuja, jotka opettelevat käyttämään kärsäänsä täydellisesti. Hän saa selville myös sen, miksi pingviini taapertaa.

Viisivuotiaan Eli-simpanssin kikatus voi antaa lisää tietoa ihmisen kehityksestä. Kolibrilla kuorsaus auttaa pikkuruista lintua säästämään energiaa.

Super Cute Animals. Tuottaja: Chloe Pearne. Tuotanto: BCC, Britannia, 2015

Muualla verkossa:
Joulunaikaa Ykkösellä

prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1
prisma: supersöpöt eläimet, yle tv1 prisma: supersöpöt eläimet
Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.