Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Yle Live pääkuva

Yle Live: Laura Mvula, UMO & HKO uudenvuodenaattona Teemalla

Kovassa nousukiidossa oleva laulaja-lauluntekijä Laura Mvula saapui ensivierailulle Suomeen 27. lokakuuta 2015. Brittiläinen Mvula nähtiin 40. juhlavuottaan viettävän UMOn ja Helsingin kaupunginorkesterin solistivieraana Musiikkitalossa.

Iltaa luotsaa maineikkaan Metropole Orkestin ylikapellimestari Jules Buckley, jonka mielenkiintoiset, avarakatseiset ja rajoja rikkovat projektit eri orkesterien ja artistien kanssa ovat tehneet hänestä tämän hetken halutuimman yhteistyökumppanin.

Taustalaulajat ovat myös tunnettuja: Zantone Blacq (Laulanut ja soittanut mm. Amy Winehousen, Mark Ronsonin ja Jessie J:n bändeissä), Patt Riley & Sara Colman.

Laura Mvula konsertissa Helsingissä
Laura Mvula Laura Mvula konsertissa Helsingissä Kuva: Yle laura mvula

Karismaattisen Laura Mvulan debyyttialbumi Sing To The Moon julkaistiin alun perin vuonna 2013 ja se kipusi saman tien eurooppalaisille albumilistoille. Vuonna 2014 albumista julkaistiin hollantilaisen 52-miehisen Metropole Orkestin kanssa tehty orkestroitu versio, jossa alkuperäiset kappaleet on nostettu uudelle tasolle maustamalla ne mm. jousilla, puhaltimilla, kelloilla ja harpulla.

Samankaltaista muhkeaa ja sinfoniallista kuultavaa on luvassa myös Musiikkitalossa, kun Laura Mvulan samettisen uhkean äänen seuraksi lavalle nousee yhteensä yli 140 muusikkoa HKO:sta ja UMOsta sekä orkestereita vahvistavasta Ahjo Ensemblesta. Illan aikana kuullaan Sing To The Moon -levyn materiaalia.

Esikuvikseen mm. Erykah Badun, Lauryn Hillin ja Jill Scottin kaltaisia soulnimiä mainitseva Mvula pokkasi ensialbumillaan brittien MOBO Awards ja Urban Music Awards -voitot sekä kaksi Brit Awards -ehdokkuutta. Hänen soulahtavaa poppiaan on kutsuttu täysin uudella nimellä "gospeldelia". Yhteistyökumppaneihin lukeutuu mm. UMOn solistina nähty Gregory Porter.

TV-ohjelman ohjaus Timo Suomi ja tuotanto Yle Kulttuuri ja viihde.

Ohjelman biisilista:

 • Like The Morning Dew
 • Sing to The Moon
 • Flying without You
 • Little Girl Blue
 • She
 • Plain Gold Ring
 • Can't Live The World
 • Is There Anybody Out There?
 • Jump Right Out
 • I Don't Know What The Weather Will Be
 • Diamonds
 • Father Father
 • Green Garden
 • See Line Woman
 • That's Allright
 • Make Me Lovely
 • Human Nature

Teksti: Niina Eeva