Hyppää pääsisältöön

Paketoi lahjasi kauniisti kankaaseen

Furoshiki on japania ja tarkoittaa kankaaseen käärimistä. Se on kaunis, kierrätettävä ja helppo tapa paketoida joululahjat. Katso videosta, miten paketit syntyvät. Alla myös tarkemmat ohjeet.

Tarvitaan neliönmuotoinen kangas, jonka koko määrittyy lahjan mukaan. Parhaiten tarkoitukseen soveltuu tarpeeksi ohut eikä liian liukas kangas.

Pullo käärittynä punaiseen huiviin
Pullo käärittynä punaiseen huiviin Kuva: YLE / Niina Mattus lahjapaketti
 • Pullo
 • Aseta pullo keskelle kangasta. Ota kiinni vastakkaisista kulmista ja solmi ne korkin päälle. Solmi jäljelle jääneet kulmat pullon ympäri. Lopuksi kieputa korkin päällä oleva solmu kantolenkiksi.

  Huiviin sidottu lahjapaketti kahdella rusetilla.
  Huiviin sidottu lahjapaketti kahdella rusetilla. Kuva: YLE / Niina Mattus lahjapaketti
 • Kirja
 • Aseta kirja vinosti keskelle kangasta kuvan mukaisesti. Ota oikealla kädellä kiinni alakulmasta ja vasemmalla yläkulmasta, tuo kulmat ylhäällä ristiin ja kierrä myötäpäivään. Päästä vasen käsi irti alakulmasta, ota kiinni vapaana olleesta vasemmasta kulmasta ja solmi nämä kaksi kulmaa yhteen vasempaan reunaan. Solmi tämän jälkeen vapaana olevat kulmat yhteen oikean reunan päälle. Jos solmujen päät ovat pitkät, voit tehdä päällekkäin useita solmuja.

  Vihreä kirja liinalla
  Vihreä kirja liinalla Kuva: YLE / Niina Mattus ohjekuva

  Tämä tyyli sopii kirjoille ja muille suorakulmion muotoisille lahjoille.

  Huiviin sidottu lahjapaketti.
  Huiviin sidottu lahjapaketti. Kuva: YLE / Niina Mattus lahjapaketti
 • Purkit ja rasiat
 • Aseta purkki tai rasia keskelle kangasta. Solmi vastakkaiset kulmat vuorotellen kannen päälle, ja tee solmuja päällekkäin haluamasi määrä.

  Tämä tyyli sopii hyvin monille hankalan mallisille lahjoille.

Kaksi pulloa käärittynä huiviin.
Kaksi pulloa käärittynä huiviin. Kuva: YLE / Niina Mattus lahjapaketti

Samaan pakettiin voi kääriä myös kaksi pulloa. Katso linkistä lisää ohjeita tähän ja moniin muihin furoshiki-sidontoihin.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän