Hyppää pääsisältöön

Anna Karenina

anna karenina, yle tv1
Oscar-palkitussa elokuvassa Anna Kareninaa näyttelee Keira Knightley. anna karenina, yle tv1 Kuva: © Focus Features anna karenina

TV1 keskiviikkona 6.1.2016 klo 20.55 - 23.00
Yle Areenassa vain suorana

Oscar-palkittu elokuva Anna Karenina (12) kertoo Anna Kareninan ja kreivi Vronskin intohimoisesta ja traagisesta rakkaudesta tsaarinajan Pietarissa.

Venäläisen kirjailijan Leo Tolstoin unohtumaton klassikko nähdään huipputekijöiden näyttävänä elokuvatulkintana. Elokuva on voittanut parhaan puvustuksen Oscar-palkinnon ja oli ehdolla myös parhaasta musiikista, lavastuksesta ja kuvauksesta.

Tähtiä kameran edessä ja takana

Anna Kareninaa näyttelee Keira Knightley, Annan aviomiestä Aleksei Karenia Jude Law ja kreivi Vronskia Aaron Taylor-Johnson.

anna karenina, yle tv1
anna karenina, yle tv1 Kuva: © Focus Features anna karenina

Elokuvan on ohjannut kiitetetty Joe Wright, jolle kyseessä on Keira Knightley kanssa kolmas yhteinen menestyselokuva Ylpeys ja ennakkoluulo ja Sovitus jälkeen.

Anna Karenina, yle tv1
Anna Karenina, yle tv1 Kuva: © Focus Features anna karenina

Käsikirjoituksesta vastaa palkittu elokuvantekijä, Rakastunut Shakespeare -elokuvasta Oscarin voittanut Tom Stoppard. Tuottajina ovat olleet menestystä niittäneet Tim Bevan, Eric Fellner ja Paul Webster.

Upea näyttelijäkaarti

Muita pääosia näyttelevät Kelly Macdonald (Dolly), Domhnall Gleeson (Konstantin Levin ), Ruth Wilson (ruhtinatar Betsy), Alicia Vikander (Kitty ), Olivia Williams (kreivitär Vronskaja) ja Emily Watson (kreivitär Lydia) .

Anna Karerina. Tuotanto: Working Title Films StudioCanal, Britannia, 2012. HD.

Muualla verkossa:
Joulunaikaa Ykkösellä

anna karenina, yle tv1
anna karenina, yle tv1 Kuva: © Focus Features anna karenina
anna karenina, yle tv1
anna karenina, yle tv1 Kuva: © Focus Features anna karenina
anna karenina, yle tv1
anna karenina, yle tv1 Kuva: © Focus Features anna karenina
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.