Hyppää pääsisältöön

Ensisuudelma

Ensisuudelma
Yuval (Lior Ashkenazi) ja Shira (Adi Ezroni) Ensisuudelma ensisuudelma

Israelilainen 13-osainen romanttinen draamakomedia kertoo nuorten aikuisten elämästä, rakkaudesta ja pettymyksistä Tel Avivissa.

Sarjan päähenkilöt ovat toistensa ystäviä, työtovereita, tuttuja ja ihastuksia. Rakastuminen ei tunnu olevan aikuisena sen helpompaa kuin teininä. Toisin kuin viattomassa nuoruudessa kaikilla on elämässään selvittämättömiä asioita sekä sitoumuksia, joista olisi pidettävä kiinni. Ensisuudelmaan on joskus pitkä ja mutkainen matka.

Tarinan keskushenkilö Šira on säteilevä kolmikymppinen nainen, töissä mainostoimistossa, teräväpäinen ja itsevarma ja sisältä täysin sekaisin. Juval on pari vuotta vanhempi mies, joka on äskettäin jättänyt taakseen menestyvän uran Yhdysvalloissa, sillä äitinsä kuoleman jälkeen hän on vihdoin tajunnut mitä haluaa: tavallisen, rauhallisen elämän ja perheen. Ällistyksekseen Juval tapaa sokkotreffeillä Širan, kouluaikaisen ihastuksensa, joka puolestaan ei muista Juvalia. Yhtä kaikki tapaaminen menee hienosti ja kaikki vaikuttaa hyvältä myös toisilla treffeillä, kunnes dramaattinen puhelinsoitto katkaisee kaiken juuri ennen suudelmaa.

Šira on lapsesta asti huolehtinut itsestään ja boheemista äidistään. Äiti oli kauan sitten 70-luvulla vähän aikaa julkkis, c-luokan näyttelijä ja mannekiini. Nyt hänen elämänsä täyttävät haaveet uudesta tulemisesta ja kateus itseään menestyneempiä kohtaan. Isäänsä Šira ei ole koskaan tavannut, eikä äiti suostu kertomaan hänestä mitään. Mikä salaisuus isän taustassa tekee asiasta äidille niin ahdistavan?

Mickey on menestyvä yrittäjä, jolla on vaimo Suzy ja kaksi lasta sekä aina vähintään yksi salasuhde. Mickey haluaisi rakastaa vaimoaan intohimoisesti, mutta Suzy on itsetuntonsa kadottanut, väsynyt ja pettynyt nainen. Heidän tarinansa voisi juuttua siihen, mutta kumpikin löytää yllättäen uuden ihmisen, joka vie elämän aivan arvaamattomaan suuntaan.

Rona on kauneushoitolan kirjanpitäjä. Hän on harmaa hiirulainen, johon juuri kukaan ei kiinnitä huomiota, paitsi hänen työhuonetoverinsa Dov, joka rakastui Ronaan ensi silmäyksellä ja näkee Ronassa ranskalaisen filmitähden. Mutta Rona on niin kiinni nettideittailussa, ettei hän lainkaan tajua ujon ja kömpelön Dovin kiinnostusta.

Dorit on Širan paras ystävä, rakkautta etsivä lesbo, joka on lopen kyllästynyt Tel Avivin lesbokuvioihin. Jasmin on köyhissä oloissa kasvanut kaunis ja älykäs tyttö, joka osaa napata miehiä ja tietää kenet haluaa: Juvalin. Ronan isosisko Libby on sisartaan menestyneempi ja kauniimpi mutta silti mustasukkainen koska tietää Ronan olevan äidin lempilapsi.

Saavatko Šira ja Juval kauan odotetun ensisuudelmansa? Löytääkö Šira kauan etsimänsä isän?

Širaa esittävä Adi Ezroni on aiemmin nähty Teemalla sarjassa Sodan vangit ja Juvalia esittävä Lior Ashkenazi elokuvassa Alaviite.

  • Ensisuudelma (Matai nitnashek), Israel 2007. Pääosissa: Adi Ezroni, Lior Ashkenazi. Käsikirjoitus: Dalit Kahan. Ohjaus: Alon Benari, Shai Kapon. Tuotanto: Meimad Pdoductions.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa