Hyppää pääsisältöön

Kuusijuhlan jouluvinkit: mustaviinimarjaglögi

Pöydällä kaksi lasista, jalallista mukia. Mukissa glögiä. Koristeena appelsiinia, anista ja kanelintanko.
Pöydällä kaksi lasista, jalallista mukia. Mukissa glögiä. Koristeena appelsiinia, anista ja kanelintanko. Kuva: Shutterstock, Yle/Leena-Iiris Takkala jouluvinkit

Oman glögipohjan tekeminen on helppoa. Itse toimin yhdistelmällä mustaviinimarjamehu & neilikka & kaneli & kardemumma. Tästä syntyy minun lempiglögi.

Jokaisen kannattaa kehitellä omaan makuunsa sopiva versio. Meillä joulunaikaan on aina liedellä pannullinen valmista glögipohjaa. Sitä jatkamalla, maustamalla ja terästämällä saa tehtyä mitä erilaisimpia muunnoksia.

Mustaviinimarjaglögi

0,5l mustaviinimarjamehua
0,5l vettä
1 dl sokeria
kanelitanko
10 neilikan kukkaa
2 kardemumman siemenkotaa (noin 15 kokonaista kardemumman siementä)

Lisää kaikki aineet pannuun tai kattilaan, kuumenna lähes kiehuvaksi ja anna maustua vähintään puolituntia. Mausta tulee sitä mausteisempi, mitä pidempään annat glögin maustua. Sopii niin punaviinien kuin votkan tai rehellisen kossun mausteeksi.

Teksti: Tietokirjailija ja joulun erikoisasiantuntija Antti Kauppinen

Edit: päivitetty aiheeseen liittyvät linkit.