Hyppää pääsisältöön

Lyhytelokuvayö Yle Teemalla – aiheina miesten ongelmat, humala ja krapula

Yle Teemalla järjestetään 21. joulukuuta klo 21 alkaen vuoden pisimmän yön ja kansainvälisen lyhytelokuvapäivän kunniaksi kolmannen kerran lyhytelokuvan festivaali.

Elokuvateatteri // Kuva: iStockphoto

Lyhytelokuvayö koostuu kolmesta näytöksestä: Hetki hauskaa, Todellisuutta Suomesta ja Miesten ongelmia. Arthur Frank ja Oskar Forstén vastaavat näytöksien välisistä lyhytelokuvista, joiden inspiraationa tänä vuonna on ylöjärveläinen maailman lyhyin Lada.

Hetki hauskaa

Näytöksessä saa ensi-iltansa televisiossa Hetki hauskaa -hankkeen kolmannen tuotantokauden lyhytelokuvat. Komedioiden ohjaajat ovat tällä kertaa Matti Ijäs, Iris Olsson, Reetta Aalto, Ville Vierikko ja Miia Tervo.

Todellisuutta Suomesta

Kokonaisuudessa on ensiesityksessä kolme lyhyttä dokumenttielokuvaa, joiden aiheena ovat humala & krapula, talousennustaminen ja näyttelijälupaus Sirkka Sarin putoaminen savupiippuun vuonna 1939.

Miesten ongelmia

Kaksi ulkomaista lyhytelokuvaa käsittelevät muun muassa miehenä olemista. Brasilialainen lyhytelokuva Aalto tuo, tuuli vie liikkuu fiktion ja dokumentin välillä ja kertoo kuulovammaisen yksinhuoltaja miehen elämästä. Ziegenort on puolalainen animaatio, jonka toteutus on erityisen taidokasta.

Lyhytelokuvayö Yle Teemalla maanantaina 21.12.2014 klo 21.00-23.30.