Hyppää pääsisältöön

Pimeä historia: Ongelmanuori Mannerheim

Pimeä historia: ongelmanuori Mannerheim, yle tv1
Teemu Keskisarja (vas.) ja Marko Kämäräinen tutustuvat syrjäytymisvaarassa olleen Gustafin herkkiin kirjeisiin. Pimeä historia: ongelmanuori Mannerheim, yle tv1 pimeä historia: ongelmanuori mannerheim

TV1 perjantaina 27.12.2019 klo 19.30 - 20.00, Areenassa

Jos nuorisopsykiatri saisi seuraavan ongelmalistan, minkä hän antaisi nuoren tulevaisuuden ennusteeksi?

Joutunut koulukiusatuksi, mutta kiusaa myös itse rankasti. Potkut koulusta 12-vuotiaana. Päihdeongelmia. Isä karkaa velkoja ulkomaille. Rakas, yksin jäänyt äiti kuolee tästä vain vuoden kuluttua. Päälle erottaminen kadettikoulusta ja huhut seksuaalisesta identiteetistä. Mitä voi tulla tällaisesta nuoresta?

Tästä ongelmanuoresta tuli armeijan ylipäällikkö ja presidentti Carl Gustaf Emil Mannerheim. Historioitsija Teemu Keskisarja ja opettaja Marko Kämäräinen selvittävät nuoren miehen tietä häiriköstä sotapäälliköksi dokumentissa Pimeä historia: Ongelmanuori Mannerheim.

Teemu Keskisarjan mukaan Gustafista oli kaikki edellytykset tulla syrjäytynyt nuori. Potkut kadettikoulusta ja enon tuki muuttivat kuitenkin tämän nuoren miehen elämän suunnan.

Ohjelman on käsikirjoittanut ja ohjannut Riika Nikkarinen. Tuottaja: Tuuve Piispa. Yle Asia, 2015. Sarjaa on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2018.

Pimeä historia -sarja kertoo Suomen historian vähemmän tunnetuista tapahtumista.

Kommentit