Hyppää pääsisältöön

Tunneli-kirjoituskilpailun ratkaisivat Ylen nettisivujen lukijat, yllätysvoittaja julkaistaan täällä.

Ylen KulttuuriCocktailin järjestämän Tunneli-kirjoituskilpailun ratkaisu on kätketty oheiseen videoon. Toimittajat Minna Joenniemi ja Jonni Roos johdattelevat siinä Talsinki-Hellinna -tunnelin syvyyksiin, ja paljastavat lopulta voittajan.

Valintamenettely oli vähintään yhtä erikoinen, kuin useimmat kilpailuehdotuksetkin. Vaikka kilpailulla oli oma korkean tason raati (ks. raadin arviot kilpailuehdotuksista täältä), lopullisen ratkaisun tekivät Ylen nettisivujen lukijat.

Varsinainen raati, jonka jäseniä olivat Paavo Lipponen, Timo Vuorensola, Tuomas Enbuske, Kaja Kunnas, Marja Pyykkö ja Ken Saan, piti monista eri ehdotuksista. Lukijoiden mielestä alkoholilla täytyy kuitenkin ehdottomasti olla jonkinlainen osuus tähän(kin) asiaan… Katso ylläoleva video.

Alkuperäinen juttu kilpailusta on täällä.
Kilpailuehdotukset ja raadin arviot niistä ovat täällä.

KulttuuriCocktailin juttu Tallinnaa ja Helsinkiä yhdistävästä junatunnelihankkeesta täällä.