Hyppää pääsisältöön

Yle haluaa kehittää Vaasaan luovan alan verkoston - haluatko mukaan?

Ylen kiinteistö Vaasassa.
Ylen kiinteistö Vaasassa. Kuva: Yle/Rolf Granqvist yle vasa

Vuosi on 2018. Vaasaa lähestyy junalla Ylen toimitusjohtaja ison delegaation kanssa. Illalla kaupungintalolla järjestetään gaala, jossa Vaasan media-alan osaamiskeskittymälle jaetaan vuoden vientipalkinto. Palkinto myönnetään niistä monista yhteistyöprojekteista, joita on käynnistetty etenkin energia-alan kanssa. Miten tähän on päästy? Mitkä ovat ne menestystekijät, joiden ansiosta yhteistyöverkosto Ylen, tuotantoyhtiöiden, koulutustahojen teattereiden ja muiden luovan alan toimijoiden välillä onnistui?

“Nämä olivat alkusanat ja tehtävänasetus työpajalle, jonka Svenska Ylen Medieproduktion järjesti Academillin tiloissa Vaasassa muutama vuosi sitten. Paikalla oli hyvä sekoitus väkeä media-alalta yleläisistä tuotantoyhtiöihin ja media-alan opiskelijoihin. Puolen päivän työpajassa syntyi monta luovaa ideaa” kertoo Johan Sundström, työpajan aloitteentekijä ja Svenska Ylen Medieproduktionin päällikkö.

Yksi työpajassa esiinnousseista ideoista oli tutkia Ylen ja luovan alan yhteistyömahdollisuuksia Vaasan alueella. Tammikuussa 2016 Johanna Stenback tuotantoyhtiö Jokowskista alkaa selvittää asiaa. Samaan aikaan kartoitetaan mahdollisia kumppaneita vuokralle osaan Ylen kiinteistöstä Ahventiellä.

“Ylen tavoitteena on tukea luovaa alaa, ja tässä on oiva ja konkreettinen mahdollisuus luoda edellytykset verkoston rakentamiseen”, Sundström sanoo. “Toimialojen rajat ylittävä yhteistyö tuo lisäarvoa kaikille osapuolille.”

Ylellä on hyviä kokemuksia yhteistyöstä Mediapoliksessa Tampereella.

“Hyödynnämme saamiamme kokemuksia myös Vaasan suunnitelmissa”, kertoo Svenska Ylen johtaja Marit af Björkesten. “Pohjanmaalla on valtava määrä luovuutta ja yritteliäisyyttä, ja olisi hienoa että voisimme oppia toisiltamme vielä enemmän.”

Johanna Stenbackin työ jatkuu kevään ajan. Lopputulokset esitellään toukokuussa 2016.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä: johan.sundstrom@yle.fi.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua