Hyppää pääsisältöön

8 myyttiä työstä

8 myyttiä työstä, yle tv1
8 myyttiä työstä, yle tv1 Kuva: Maaretta Tukiaisen (kesk.) juontaman sarjan vakiokasvoja ovat professorit Saara Taalas ja Alf Rehn. 8 myyttiä työstä

TV1 torstaisin 23.6 - 18.8.2016 klo 22.00 - 23.00, uusinnat lauantaisin klo 15.50 ja keskiviikkoisin n. klo 22.35
Katsottavissa Yle Areenassa

Suomi elää talouden vaikeaa murroskautta. Työelämään kohdistuu muutospaineita markkinoilta ja myös ihmisten omista toiveista. Miten asiat oikeasti ovat ja miten niiden pitäisi olla? Käsityksemme työelämästä kaipaavat päivitystä.

Työelämän yleisiä väittämiä ja uskomuksia testataan uudessa sarjassa 8 myyttiä työstä.

Ohjelman juontaa Maaretta Tukiainen. Maaretalla itsellään on monipuolinen kokemus työelämän eri rooleista. Hän on toiminut Sub-kanavan johtajana, yrittäjänä, konsulttina, kolumnistina ja tietokirjailijana.

Sikalasta Piilaaksoon

Maaretta kiertää sarjan aikana tapaamassa työntekijöitä, yrittäjiä, asiakkaita ja asiantuntijoita Punkaharjulta Kalifornian Piilaaksoon, Bruce Oreckista huittislaiseen sikalayrittäjään.

Studiopaneeliin osallistuu ihmisiä, joilla ajatus säkenöi ja puhe kulkee vapaasti. Vakiohahmoina studiossa vuorottelevat professorit Saara Taalas ja Alf Rehn.

23.6. Myytti 1 "Suomessa työllä ei rikastu"

Maaretta Tukiaisen haastattelussa mm. Viroon muuttaneet yrittäjät Juha Ketola ja Mika Pajunen. Kansanedustaja Susanna Koski (kok) tapaa kätilöitä Porvoossa.

30.6. Myytti 2 "Suomalainen ei osaa palvella"

”Emme ole palvelukansaa”. Näin me alistuneesti toteamme, kun saamme huonoa palvelua. Onko vika geeneissämme vai kulttuuriperinnössämme? Maaretta Tukiainen löytää esimerkkejä erinomaisesta palvelusta, mutta myös parantamisen varaa.

14.7. Myytti 3 "Suomalainen ei osaa myydä"

Vienti polkee taantumassa ja koko kansantalous kärsii. Miksi hienot tuotteemme eivät käy kaupaksi? Maaretta Tukiainen selvittää asiaa Punkaharjulla ja Kalifornian Piilaaksossa.

21.7. Myytti 4 "Suomalainen on ahkera työntekijä"

Uskomme suomalaisten ahkeruuteen on juurtunut syvälle. Koskelan Jussin perillisiä ollaan, mutta minkälaisia?

28.7. Myytti 5 "Suomessa ei kannata valmistaa mitään"

Miten meidän käy, kun kansalliset ikonitkin ulkoistavat? Kannattaako Suomessa valmistaa mitään? Maaretta Tukiainen tutkii väitettä ja jututtaa viisaita.

4.8. Myytti 6 "Yli 50-vuotiaat eivät saa työtä"

Poliitikot haluavat nostaa virallista eläkeikää entisestään, kun samaan aikaan työpaikoilla viisikymppiset kokevat, että heistä halutaan eroon. Onko ikärasismi totta vai liioittelua? Maaretta Tukiainen selvittää.

11.8. Myytti 7 "Yritysten ahneus tekee työttömiä"

Viekö yritysten ahneus työpaikkoja vai luoko se niitä? Maaretta Tukiainen selvittää, kumpi on enemmän totta.

18.8. Myytti 8 "Mamut vievät meiltä työpaikat"

Virallinen Suomi on vahvasti sitä mieltä, että ilman maahanmuuttajia Suomi vanhenee ja näivettyy. Maaretta Tukiainen selvittää asiaa sikalassa, bussivarikolla ja ohjelmistoyrityksessä.

Tv-sarjan tuottaa ITV Studios Finland. Yhteistyössä ovat mukana Yle, Suomalaisen työn liitto, TEM, Tekes ja Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran tammikuussa 2016.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.