Hyppää pääsisältöön

Äänestä vuoden kiinnostavinta Nosteessa-bändiä!

Tänäkin vuonna lukuisat demoasteella olevat bändit ovat vakuuttaneet YleX:n musiikkitoimittajat. Äänestä suosikkiasi!

Anne Lainto ja Venla Kokkonen valitsevat viikottain YleX:n Nosteessa-bändin.

YleX:n Uuden musiikin ohjelmat esittelevät viikoittain demoasteella olevia artisteja Nosteessa-osion kautta. YleX:n musiikkitoimittajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen valitsivat koko vuoden lupaavimmat Nosteessa-artistit, joista voit nyt äänestää omaa lemppariasi.

Mikä on vuoden kiinnostavin Nosteessa-bändi?

Alora & Senii

Tykkäämme:

Tyylipuhdas EDM-ote joka nappaa alusta mukaansa ja kantaa biisin läpi. Kansainvälinen soundi jossa ei kuulu kellari, mutta eurodance sitäkin enemmän.

Coska

Tykkäämme:

Vetävää tanssipoppia, jossa on vahvat kasarivaikutteet. Laulajatar hoitaa hommansa hienosti ja kappale on ammattimaisesti kirjoitettu. Tanssittavaa tsemppimusaa talven keskelle.

Facelift

Tykkäämme:

Vapise 5 Seconds of Summer! Tehdäänkö Suomessa täydellistä pop-punkkia tiukemmilla koukuilla ja asenteellisemmalla otteella kuin rapakon toisella puolella? Siltä se kuulostaa. Laulaja Jani Tillmanin ääni kuulostaa kansainväliseltä, mies laulaa upeasti ja soundi on persoonallinen. Beat Of A Drum -biisissä on tarttumapintaa, ja se jää jo ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen mieleen. Propsit myös harmonisista lauluista.

Henri

Tykkäämme:

Henrin Soundi on kansainvälinen ja tyylikäs. Sielukas poppi on trendikästä, ja biisin taustat vahvasti tätä päivää. Laulajalla on upea ääni, jota on helppo kuunnella, ja hän käyttää sitä kauniisti. Biisi on kokonaisuudessaan vakuuttava kokonaisuus, joka esittelee vahvan artistilupauksen.

Lyel

Tykkäämme:

Kauniisti soljuvaa, kepeää ja tyylikästä indiepoppia. Lyelin ääni on suloinen ja herkkä. Waterproof on kuin horrostasoinen päiväuni, johon haluaisi jäädä ikuisiksi ajoiksi lepäämään. Biisissä on sellaista kansainvälisyyttä, ettemme ihmettele, että nainen on herättänyt huomiota ulkomaisissa musiikkimedioissa.

Motions

Tykkäämme:

Huhhuh, kuinka kansainvälistä, raikasta ja koukuttavaa soundia Motions edustaa. YleX:n soittolistalle nostetussa _Flow-_sinkussa on rakenne, joka pitää mielenkiinnon alusta loppuun. Biisin trendikkäät taustat tuovat mieleen Karibian meren aallot, ja kappale kutsuu jo ensitahdeillaan tanssilattialle lanteita keinuttamaan. Kasiin ääni on vahva, itsevarma ja persoonallisen leikittelevä. Venla Kokkonen on haaveillut Ronyan ja Kygon yhteisbiisistä, joka kuulostaisi varmasti suunnilleen tältä. Vai voisiko tässä olla Suomen trooppinen Nero vai Suomen seuraava kova vientituote?

Nelly Eleonore

Tykkäämme:

Nelly Eleonoren soundi on juuri sitä, mikä monelta kotimaiselta naisartistilta puuttuu. Moderni, kiehtova, persoonallinen ja kuulostaa vahvasti vuodelta 2015. Nelly Eleonoren ääni on syvä, savuinen ja lumoava ja sopii kappaleen tunnelmaan täydellisesti. Lady Luck voisi helposti olla esimerkiksi James Bond -elokuvan tunnusbiisi. Nelly Eleonore on panostanut tyylinsä jokaiseen yksityiskohtaan myös videolla ja kuvilla ja Lady Luck on vakuuttava debyytti.

Olivera

Tykkäämme:

Eteerisen kaunista, kevyttä ja kesäisen lämmintä elektronista musiikkia, jota kannattelee Oliveran herkkä ääni. Tuotanto on laadukasta ja Flow-kappale kuulostaa erittäin ajankohtaiselta. Lempeän biisin äärelle voisi uppoutua pitkäksikin aikaa, sillä siitä löytyy jatkuvasti lisää hienovaraisia kerroksia tutkittavaksi.

Sini Järvinen

Tykkäämme:

Modernia, tyylikästä R&B:tä joka viettelee helposti mukanaan. Järvisen äänessä on kiehtovaa pehmeyttä ja kansainvälisyyttä. Taustalla rullaavat biitit kuulostavat todella ajankohtaisilta ja tuoreilta. Tämän kuuloinen tavara on erittäin tervetullutta suomalaiseen musiikkikenttään ja odotamme innolla, minkälaiseksi Suomen R&B-kuningattareksi Järvinen tulevaisuudessa kruunataan.

Silas Frey

Tykkäämme:

Silas Frey on kuin sekoitus Jack Whitea, James Bayta, Graveyardia, Alabama Shakesia ja Benjamin Bookeria. Artistin Stranger-debyyttisinkku esittelee tyylikkään, kansainvälisen ja hyvin ajankohtaisen kuuloisen lupaavan artistin. Blueskitarat sävyttävät miehen sielukasta ääntä ja kappale aaltoilee tummanpuhuvan, paksun savun lailla leijailevan tunnelman äärellä. Aidot massiiviset blueskitarat ja Silas Freyn puhtaan kaunis, persoonallinen ääni kuulostavat todella virkistävältä kaiken tämän hetken konesoundin keskellä. Tätä artistia Suomeen on kaivattu.

Shiraz Lane

Tykkäämme:

Shiraz Lanella on röyhkeän itsevarma ote, joka on elintärkeä tämän musiikkityylin yhtyeille. Laulaja Hanneksen äänessä on paikoitellen hyvää rosoisuutta, mutta kuulostaa kuitenkin korkealta kieuttuna todella hyvältä. Money Talks -biisissä on rohkeat ja massiiviset kitarasoolot ja hyvää pois alta -meininkiä. Tämän yhtyeen jalkoihin ei halua jäädä, sillä virtaa ja vauhtia tuntuu riittävän.

Sittemmin suomalaisyhtye Shiraz Lane on solminut maailmanlaajuisen levytyssopimuksen italialaisen Frontiers Music Srl -levymerkin kanssa ja tekee parhaillaan debyyttiään, joka julkaistaan ensi keväänä.

Tapio Lempivaara

Tykkäämme:

Tapio Lempivaara on rakkautta ensikuulemalla. Kertosäe on sykähdyttävän kaunis ja sen kasarisyntikat herättävät tanssimaan unisen tunnelman keskellä. Girl Of Shanghaissa on menneiden vuosikymmenten kaikuja, mutta se kuulostaa kuitenkin vahvan modernilta, kauniilta ja todella persoonalliselta. Musiikki on kuin kokeilevaa, elektronissävytteistä nuoruuden vimmalla synnytettyä Pariisin Kevättä.

Tripple 2

Tykkäämme:

Tripple 2 räppää niin kansainvälisellä ja ammattimaisella otteella, mikä pistää ihmettelemään, mikseivät bändi ole jo isompi nimi Suomessa. Alright voisi soida minkä tahansa yökerhon tanssilattialla. Se on laadukas, hauska ja raikas tuulahdus suomalaisen bileräpin keskelle. Todella valmiin, kansainvälisen ja hyvällä tavalla kaupallisen kuuloista. Tarttuvaa ja tyylikästä. Tripple 2 tuo mieleen myös kovassa nosteessa olevan räppäriveljeksistä koostuvan Rae Sremmurdin.

Typeface

Tykkäämme:

Yhtyeen musiikissa on sopivassa suhteessa tyylikästä Joy Division -tyyppistä synkkyyttä ja melodisuutta. Etenkin tuoreen A Little God -kappaleen kertosäkeeseen on saatu tarttuvuutta siten, ettei se syö pois kappaleen kokonaisvaltaisesta jylhyydestä. Kaikesta tekemisestä myös paistaa läpi se, että yhtye uskoo täysin omaan tekemiseensä.

Waves Of The Echo

Tykkäämme:

Mahtipontista, itsevarmaa ja valmista soundia, joka kietoo kuulijan niin tiukkaan otteeseen, ettei siitä hetkeen pyristellä irti. Heleät kitarat ja laulun kaiut luovat vastustamattoman kauniin tunnelman. Vaikka Waves Of The Echon vaikutteet ovat vahvasti brittiläisessä indierockissa, he ovat löytäneet vahvan oman tyylin. Siinä yhdistyy White Liesin mahtipontisuus, Editorsin tyylikkyys ja pohjoismainen melankolia.

Äänestys päättyy sunnuntaina 27. joulukuuta.