Hyppää pääsisältöön

Kevään 2016 Areenaleffat

Kuva elokuvasta The Kids Are All Right
Elokuva The Kids Are All Right (Yle Areenassa 23.4.) Kuva elokuvasta The Kids Are All Right Kuva: 2010 Focus Features elokuva the kids are all right

Areenan lauantaielokuvaperinne jatkuu! Areenaleffa julkaistaan aina lauantaisin 2.1. alkaen. Kevään 2016 ohjelmistossa mukana mm. In the Valley of Elah, Perhonen lasikuvussa, Musta Dahlia, Lost Highway ja Hotelli Ruanda.

TAMMIKUU

2.1. Luokka (S) julkaisuaika 30 vrk
(Entre les murs, Ranska 2008) Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon voittanut vahva kertomus lähiökoulusta, jonka arkeen koulun ulkopuolisen yhteisön konfliktit alkavat vaikuttaa. O: Laurent Cantet. N: Francois Begaudeau.

9.1. Uskollinen puutarhuri (12) 14 vrk
(The Constant Gardener, Englanti 2005) John LeCarren romaaniin perustuva hieno romanttinen trilleri miehestä, joka lähtee pitkälle matkalle kolmelle mantereelle selvittääkseen totuuden vaimonsa kuoleman aiheuttaneista syistä ja paljastaakseen maailmanlaajuisen salaliiton. O: Fernando Meirelles. N: Ralph Fiennes, Rachel Weisz.

16.1. Kun sydän lakkaa lyömästä (16) 30 vrk
(De battre mon coeur s'est arrêté, Ranska 2005) Tiivistunnelmainen draama nuorukaisesta, joka joutuu valitsemaan isänsä rikollisen ja keinottelevan elämäntavan ja äitinsä kannustaman muusikon uran välillä. O: Jacques Audiard. N: Romain Duris.

23.1. Badasssss (12) 30 vrk
(USA 2004) Melvin van Peebles ohjasi vuonna 1971 ensimmäisen mustan indie-elokuvan Yhdysvalloissa. Isänsä uraauurtavan tuotoksen tekemistä jäljentää Mario van Peebles omassa draamaelokuvassaan.

30.1. Stoned (16) 30 vrk
(Britannia 2005) Rolling Stonesin alkuperäisen kitaristin Brian Jonesin viimeisistä vaiheista kertova fiktioelokuva. Oliko kuolema onnettomuus, itsemurha, murha vai tappo? O: Stephen Woolley. N: Leo Gregory.

Näyttelijä Isabelle Hubbert elokuvassa Vallasta juopuneet
Elokuva Vallasta juopuneet (Yle Areenassa 20.2.) Näyttelijä Isabelle Hubbert elokuvassa Vallasta juopuneet isabelle hubbert

HELMIKUU

6.2. Huomaa minut (S) 30 vrk
(Comme une image, Ranska 2004) Lämmin ja inhimillinen komedia nuoresta naisesta, joka yrittää nousta kuuluisan isänsä varjosta ja saavuttaa tämän hyväksynnän. O: Agnès Jaoui. N: Marilou Berry, Jean-Pierre Bacri.

13.2. Pollock (12) 30 vrk
(Pollock, USA 2000) Intensiivinen kuvaus amerikkalaisen nykytaiteen uudistajan, Jackson Pollockin, elämästä ja urasta. O: Ed Harris. N: Ed Harris, Marcia Gay Harden, Val Kilmer, Amy Madigan.

20.2. Vallasta juopuneet (S) 30 vrk
(La ivresse du pouvoir, Ranska 2006) Naistuomari tutkii monimutkaista lahjusskandaalia ja pääsee itsekin nauttimaan vallasta mutta yksityiselämän kustannuksella. O: Claude Chabrol. N: Isabelle Huppert.

27.2. Alkeishiukkaset (16) 30 vrk
(Elementarteilchen, Saksa 2006) Michel Houellebecqin romaaniin perustuva tarina kahdesta velipuolesta, Michaelista ja Brunosta, joiden elämää on leimannut heidän suhteensa poissaolevaan ja vapaasti elävään hippiäitiin. O: Oskar Roehler. N: Moritz Bleibtreu, Christian Ulmen, Franka Potente.

Kuva elokuvasta In the Valley of Elah. Näyttelijä Tommy Lee Jones.
In the Valley of Elah (5.3.) Kuva elokuvasta In the Valley of Elah. Näyttelijä Tommy Lee Jones. in the valley of elah

MAALISKUU

5.3. In the Valley of Elah (16) 14 vrk
(USA 2007) Uuden amerikkalaiselokuvan mestariteoksiin luettu rikosdraama miehestä, joka tutkii Irakista palanneen sotilaspoikansa katoamista. O: Paul Haggis. N: Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Susan Sarandon.

12.3. Uhma (16) 30 vrk
(Defiance, USA 2008) Tosipohjainen sotaelokuva juutalaisveljeksistä, jotka Valko-Venäjän saksalaismiehityksen aikaan pakenivat metsiin partisaaneiksi. O: Edward Zwick. N: Daniel Craig, Liev Schreiber, Jamie Bell.

19.3. Perhonen lasikuvussa (7) 30 vrk
(Le scaphandre et le papillon, Ranska 2007) Tositarina Elle-lehden toimittajasta, joka halvaantui niin että pystyi liikuttamaan vain toista silmäluomeaan. O: Julian Schnabel. N: Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner.

26.3. Bettien matka (7) 30 vrk
(Elle s'en va, Ranska 2013) Entisen Miss Bretagnen elämä on romahtamaisillaan ja lähtiessään asioille hän päättääkin jatkaa matkaa kohti uusia ystävyyksiä ja uutta elämää. O: Emmanuelle Bercot. N: Catherine Deneuve.

Näyttelijät Scarlett Johansson ja Natalie Portman elokuvassa Kuningattaren sisar
Kuningattaren sisar (2.4.) Näyttelijät Scarlett Johansson ja Natalie Portman elokuvassa Kuningattaren sisar elokuva kuningattaren sisar

HUHTIKUU

2.4. Kuningattaren sisar (12) 14 vrk
(The Other Boleyn Girl, Britannia 2008) Epookkidraama kauniista sisaruksista, joita suvun kunnianhimo ajaa kilpailemaan kuninkaan rakkaudesta. O: Justin Chadwick. N: Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana.

9.4. Minä olen rakkaus (12) 30 vrk
(Io sono l'amore, Italia 2009) Tilda Swinton esittää rikkaan milanolaisen tekstiilitehtaan omistavan perheen äitiä, joka rakastuu poikansa ystävään aloittaen kiihkeän suhteen jossa kaikki menettävät tasapainonsa. O: Luca Guadagnino. N: Tilda Swinton.

16.4. Son of Rambow (7) 14 vrk
(Britannia 2008) Aurinkoisina 1980­luvun kesäpäivinä kaksi englantilaista pikkupoikaa alkavat videokamerallaan kuvata omaa railakasta versiotaan Rambo­elokuvasta. O: Garth Jennings.

23.4. The Kids Are All Right (16) 30 vrk
(USA 2010) Draamakomediassa naispariskunnan perhekemiat sotkeutuvat, kun teini-ikäiset lapset päättävät löytää biologisen isänsä. O: Lisa Cholodenko. N: Annette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo, Mia Wasikowska.

30.4. Musta Dahlia (16) 30 vrk
(Black Dahlia, USA 2006) James Ellroyn romaaniin perustuva rikoselokuva 1940­-luvun Los Angelesissa näyttelijättären murhaa tutkivista poliiseista. O: Brian De Palma. N: Josh Hartnett, Aaron Eckhart, Scarlett Johansson, Hilary Swank.

Kuva elokuvasta Nainen Berliinissä.
Nainen Berliinissä (7.5.) Kuva elokuvasta Nainen Berliinissä. Kuva: Constantin Film/J¸rgen Olczyk elokuva nainen berliinissä

TOUKOKUU

7.5. Nainen Berliinissä (16) 30 vrk
(Anonyma: Eine Frau in Berlin, Saksa 2009) Todelliseen päiväkirjaan perustuva elokuva naisesta, joka yrittää selviytyä toisen maailmansodan lopusta venäläisten valtaamassa Berliinissä. O: Max Färberböck. N: Nina Hoss

14.5. Kiitos että poltatte (12) 30 vrk
(Thank You for Smoking, USA 2005) Näppärä satiiri tupakkateollisuuden pr-miehestä, joka osaa vääntää argumentit poskelleen kaikesta terveystiedosta huolimatta. O: Jason Reitman. N: Aaron Eckhardt, Maria Bello, Robert Duvall, William H. Macy.

21.5. Balladi Mangal Pandeysta (16) 30 vrk
(The Rising, Intia 2005) Bollywood-versio sepoy-kapinasta 1857. Mangal Pandey on brittiläisen Itä-Intian kauppaseuran sotilas, joka nousee kapinaan kovakouraista hallintoa vastaan. O: Ketan Mehta.

28.5. Kolmesti kuopattu (12) 30 vrk
(The Three Burials of Melquiades Estrada, USA 2005) Meksikolainen maatyömies tapetaan vahingossa Teksasissa, ja ystävä vannoo palauttavansa ruumiin miehen synnyinseudulle. O: Tommy Lee Jones. N: Tommy Lee Jones, Barry Pepper, Dwight Yoakam

Kuva elokuvasta Hotelli Ruanda
Hotelli Ruanda (25.6.) Kuva elokuvasta Hotelli Ruanda elokuva hotelli ruanda

KESÄKUU

4.6. Räme (16) 30 vrk
(Mýrin, Islanti, 2006) Arnaldur Indridasonin romaaniin perustuva trilleri perinnöllisistä sairauksista, korruptiosta ja huumeista. Komisario Erlendur kollegoineen setvii 30 vuoden takaista vyyhtiä. O: Baltasar Kormákur.

11.6. Lost Highway (16) 30 vrk
(Lost Highway, USA 1997) David Lynchin ohjaama mysteeri saksofonistista, jota syytetään vaimonsa murhasta. N: Bill Pullman, Patricia Arquette, Bathazar Getty, Robert Blake, Natasha Gregson Wagner ja Richard Pryor.

18.6. Minä ja Orson Welles (7) 30 vrk
(Me And Orson Welles, USA 2008) Nuori mies nimeltä Orson Welles ohjaa vuonna 1937 Shakespearea New Yorkin Mercury-teatterissa ja pestaa lukiolaispojan statistiksi. O: Richard Linklater. N: Zac Efron, Christian McKay, Clare Danes.

25.6. Hotelli Ruanda (16) 30 vrk
(Hotel Rwanda, Britannia 2004) Vavahduttava tosipohjainen jännitysdraama hotellinpitäjästä, joka yrittää suojella vainottuja Ruandan kansanmurhan aikana. O: Terry George. N: Dan Cheadle, Nick Nolte, Sophie Okonedo.

Kuva elokuvasta Bobby.
Bobby (2.7.) Kuva elokuvasta Bobby. Kuva: © 2006 The Weinstein Company, LLC. All Rights Reserved. elokuva bobby

HEINÄKUU

2.7. Bobby (12) 30 vrk
(USA 2006) Tähtinäyttelijöitä vilisevä elokuva ihmisistä losangelesilaisessa hotellissa Robert Kennedyn murhapäivänä 1968. O: Emilio Estevez. N: Anthony Hopkins, Demi Moore, Martin Sheen, Elijah Wood, Sharon Stone.

9.7. Gilbert Grape (12) 30 vrk
(What's Eating Gilbert Grape, USA 1993) Lämmin kuvaus nuorukaisesta, joka on jumiutunut uinuvaan pikkukaupunkiin vastuullaan perhe, johon kuuluu 150-kiloinen äiti, kehitysvammainen pikkuveli ja kinastelevat siskokullat. 118 min. O: Lasse Hallström. N: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua