Hyppää pääsisältöön

Made in Africa

Toimittaja Chris Pedersen (oikealla) ja stylistitrio Neibaz Fashion House
Toimittaja Chris Pedersen (oikealla) ja stylistitrio Neibaz Fashion House Kuva: DR made in africa

Tanskalainen muotitoimittaja Chris Pedersen matkustaa Afrikkaan kuusiosaisessa sarjassa.

Afrikan talous on kasvanut kohisten. Kulttuuri kukoistaa. Chris Pedersen opastaa muodin, median, designin, arkkitehtuurin ja taiteen Afrikkaan.

Sarjassa nähdään Afrikan uusia muotisuunnittelijoita. Ghanassa nuoret suunnittelijat tulkitsevat uusiksi perinteisiä vahavärjättyjä kankaita. Accrassa Chris vierailee muotitalo Christie Brownilla, joka on suunnitellut vaatteita Beyoncélle ja Alicia Keysille. Senegalin pääkaupungissa Dakarissa vaikuttaa muotisuunnittelija Adama Paris.

Valokuva Chichia Londonin kokoelmasta
Valokuva Chichia Londonin kokoelmasta Kuva: Chichia London made in africa

Chris tapaa myös afrikkalaisia some-tähtiä. 2 Many Siblings, La Frohemian ja Neibaz Fashion House muokkaavat netissä kuvaa Nairobista. Nicole Amarteifion tekemä An African City, ”Afrikan Sinkkuelämää”, seuraa viiden naisen elämää Accrassa.

Osa 1. Chris matkustaa Ghanaan tapaamaan muotisuunnittelijoita, mediaväkeä ja trendsettereitä. Nuoret suunnittelijat rakentavat omaa suhdettaan afrikkalaiseen designperinteeseen.

Osa 2. Chris tapaa Accrassa Nicole Amarteifion, jonka YouTube-sarja An African City on valtava hitti.

Osa 3. Nairobissa tavataan muotibloggaajaryhmä 2 Many Siblings, joka seuraa Kenian kuuminta uutta taidetta ja kulttuuria. He myös tekevät kierrätysmuodista coolia.

Osa 4. Dakarissa keskiössä on vahva nainen: muotisuunnittelija Adama Paris, joka on nostanut sanat Black Beauty kaikkien huulille.

Osa 5. Chris matkustaa Lontoon African Fashion Weekille ja kertoo, miten länsimaissa suuret museot ovat nyt kiinnostuneita afrikkalaisesta muodista, taiteesta, popista ja designista.

Osa 6. Nairobissa tavataan Diana Opoti, yksi Afrikan vaikutusvaltaisimmista muotitoimittajista, sekä Instagram-ilmiö La Frohemien.

  • Made in Africa (Afrika er det nye sort), Tanska 2015. Tuotanto DR

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa