Hyppää pääsisältöön

NBA-tähti osti itselleen eSports-joukkueen miljoonalla dollarilla

League of Legendsin LCS-liiga kerää satoja katsojia joka viikko paikan päälle seuraamaan otteluita
League of Legendsin LCS-liiga kerää satoja katsojia joka viikko paikan päälle seuraamaan otteluita League of Legendsin LCS-liiga kerää satoja katsojia joka viikko paikan päälle seuraamaan otteluita Kuva: Riot Games riot games

Kanadalainen 13 kautta NBA:ssa pelannut ja kolme NBA-mestaruutta voittanut Rick Fox on ostanut itselleen Pohjois-Amerikkalaisen League of Legends -joukkueen. Kaupan yksityiskohtia ei ole julkaistu.

Samalla Fox myös suunnittelee muuttavansa joukkueen nimen ja uudelleenbrändäävänsä sen Echo Fox -nimen alla ennen seuraavan LCS-liigan alkua keväällä. Omassa lausunnossaan Bloombergille Fox mainitsee, kuinka hän näkee elektronisen urheilun maailman kasvavan ja olevan muuttumassa joksikin todella suureksi.

Echo Fox ei tule saamaan helppoa alkua liigakaudelleen, sillä he joutuvat aloittamaan kokoonpanonsa rakentamisesta joukkueen menetettyä kolme pelaajaa alkuperäisestä kokoonpanostaan. Viime kaudella joukkue sijoittui neljänneksi ollen yksi liigan suurimmista yllättäjistä.

Yhdysvalloissa eletään muutenkin tärkeätä käännekohtaa elektronisessa urheilussa, kun Time Warnerin omistama TV-kanava TBS aloittaa säännölliset Counter-Strike: Global Offensive -lähetykset. TBS luo Counter-Striken ympärille oman liigansa, josta lähetyksiä tehdään kymmenen viikon ajan kahdesti viikossa.

Fox on jo aikaisemmin tullut tunnetuksi elektronisen urheilun puolestapuhujana. Viime vuonna hän puolusti abc-televisiokanavan The View -puheohjelmassa elektronista urheilua.

Kommentit