Hyppää pääsisältöön

Star Warsin ilmestyminen ja 7 muuta asiaa, jotka Simpsonit on ennustanut oikein

Simpsonit tietää jo vuosia etukäteen, mitä merkittävää maailmassa tulee tapahtumaan.

Simpsonit. // Kuva: FOX

Jos haluaa tietää, mitä merkittävää tapahtuu muutamien vuosien kuluttua, on syytä seurata Simpsonit-sarjaa.

Verkkolehti Mashable kertoo eräästä Imgur-kuvapalvelun käyttäjästä, joka huomasi, että vuonna 2009 julkaistussa Simpsonit-jaksossa näytetään kuva fiktiivisestä Hollywood-studiosta. Studion seinillä on mainokset Star Wars- ja Alvin ja pikkuoravat -elokuvista.

Kuvasta mielenkiintoinen tekee se, joulukuun 18. päivänä 2015 Yhdysvalloissa ensi-iltansa saivat sekä Star Wars: The Force Awakens sekä Alvin and The Chipmunks: The Road Chip.

Mitä ihmettä?

Ja tämä on vain yksi esimerkki Simpsoneiden kyvystä ennustaa tulevaa.

Vuonna 2000 Simpsonit julkaisi jakson, jossa Bart to the Future, jossa Lisa oli valittu Yhdysvaltojen presidentiksi. Jaksossa kerrotaan, että Donald Trump pyrkii presidentiksi.

Ja nyt, kuten tiedämme, yritysjohtaja ja miljardööri Donald Trump todella pyrkii presidentiksi.

Näiden kahden tilanteen lisäksi Simpsonit on ollut oikeassa useassa tekniikkaan liittyvässä asiassa tai keksinnössä, joista kertoo verkkolehti Mashable.

1. NSA:n kuuntelu

Vuonna 2007 ilmestyneessä The Simpson Movie -elokuvassa vitsaillaan sillä, että Yhdysvaltain turvallisuusjärjestö NSA kuuntelisi tavallisia kansalaisia. Vuonna 2013 tietovuotaja Edward Snowden paljasti, että se on ainakin osittain totta.

NSA:n kuuntelua ja vakoilua on nähty Simpsoneissa jo ennen The Simpson Movieta. Vuonna 1997 esitetyssä El Viaje Misterioso de Nuestro Jomer (The Mysterious Voyage of Homer) -jaksossa Homerin ja Margen asunnon ylä- ja alakerran välinen tila on täynnä NSA:n FBI:n ja CIA:n kuuntelulaitteita.

2. Älykello

Vuonna 1995 ilmestyneessä jaksossa Lisa's wedding on kohtaus, jossa Lisan aviomies soittaa puhelun kellon välityksellä.

Kyllä, 19 vuotta myöhemmin Samsung julkaisi älykellon, jolla voi soittaa. Kauan siinä kesti.

3. Videochattaily

Samaisessa Lisa's wedding -jaksossa Lisa ja Marge juttelevat videochatin välityksellä. He eivä käytä tietokonetta, vaan pyöritettävää lankapuhelinta.

4. 3D-tulostettu ruoka

Vuonna 2005 esitetyssä Simpsonit-jaksossa Future-Drama Marge ottaa polaroid-kameralla kuvan Lisasta ja Bartista. Kuva tulostuu kakuksi.

Vuonna 2014 Sugar Lab -niminen yritys myi tulostimia, joilla pystyi tulostamaan erilaisia jälkiruoka-annoksia.

5. Auto correct

Jokainen meistä tietää tunteen, kun kirjoittaa puhelimella viestin ja lähettää sen eteenpäin tarkastamatta, mitä oikein tuli kirjoitettua. Iki-ihana auto correct eli tekstinoikomisohjelma on voinut muuttaa tekstin täysin järjettömään muotoon.

Apple oli ensimmäinen älypuhelinvalmistaja, joka otti auto correctin käyttöön. Apple käytti hyödyksi Simpsonien jaksoa vuodelta 1994, jossa kiusaaja-Dolph kirjoittaa Apple Newton -laitteeseensa tekstin Beat up, Martin. Laitteen auto correct muutti tekstin muotoon Eat Up, Martha.

Kohtaus toimi Applen tyäntekijöiden motivaattorina toimivan auto correctin valmistamiseksi.

6. Laite, joka tulkitsee, miksi vauva itkee

Vuonna 1992 Homerin velipuoli Herb Powell kehitti laitteen, joka käänsi vauvan ääntelyn englannin kielelle.

17 vuotta myöhemmin, vuonna 2009, espanjalainen Biloop Technology julkaisi iPhone-sovelluksen, joka valmistajan mukaan pystyisi tulkitsemaan vauvan itkun syyn. Sovelluksen pitäisi pystyä sanomaan, itkeekö vauva nälän, väsyn, kyllästyksen, stressin vai suuttumuksen vuoksi.

Mitä maailmassa tapahtuu vuonna 2023? Se voi selvitä, kun seuraa Simpsoneita.