Hyppää pääsisältöön

Taina Elg, naisemme Hollywoodissa, säteilee elokuvassa Tytöt

Taina Elg ja Gene Kelly elokuvassa Tytöt (Les Girls).
Taina Elg ja Gene Kelly elokuvassa Tytöt. Taina Elg ja Gene Kelly elokuvassa Tytöt (Les Girls). taina elg,Teemalauantai

Suomen ainoa Hollywood-tähti säteilee Tytöt-musikaalissa.

Suomen ainoa Hollywood-tähti Taina Elg nähdään pitkästä aikaa televisiossa tunnetuimmassa elokuvassaan Les Girls eli Tytöt (1957). Näyttävän MGM-musikaalin ohjasi George Cukor, laulut sävelsi ja sanoitti Cole Porter, ja Elgin vastanäyttelijöinä olivat Gene Kelly, Mitzi Gaynor ja Kay Kendall.

Elokuvan tytöt ovat tanssiseurueen Les Girls kolme tanssijaa Sybil, Joy ja Angele. Gene Kelly esittää tanssiseurueen johtajaa Barry Nicholsia. Juoni syntyy siitä, kun yksi tytöistä julkaisee muistelmissaan paljastuksia tanssiseurueen lemmensuhteista. Juttu päätyy oikeuteen, jossa tarina kerrotaan kolmesta eri näkökulmasta – eräänlaisena Rashomonin musikaaliversiona.

Taina Elg palkittiin roolistaan Golden Globe -palkinnolla yhdessä Kay Kendallin kanssa. Myös elokuva voitti Golden Globen vuoden parhaana musikaalina/komediana. Oscarin elokuva toi sen upeat puvut suunnitelleelle Orry-Kellylle.

Elokuvan jälkeen nähtävä Starring Taina Elg kertoo tähden tarinan sekä seuraa tämän elämää kotona New Yorkissa ja kesäisessä loma-Suomessa. Jarmo Heikkisen ohjaama kulttuuridokumentti on vuodelta 2003.

Tytöt (Les Girls).
Tytöt (Les Girls). taina elg,Teemalauantai

Teemalauantai 9.1.2016

  • Klo 21.00 Tytöt (Les Girls), USA 1957. Ohjaus George Cukor. Pääosissa Gene Kelly, Mitzi Gaynor, Kay Kendall, Taina Elg, Jacques Bergerac, Leslie Phillips.
  • Klo 22.50 Starring Taina Elg. Suomi 2003. Tv-dokumentti, ohjaus Jarmo Heikkinen. Tuotanto Yle Kulttuuri.

Lue ja katso lisää Taina Elgistä Elävässä arkistossa.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa