Hyppää pääsisältöön

Kakkosen tähtien joulu

Siskonpeti, Kadonnut joulupukki, Syke ja Marja Hintikka Live Kakkosen joulujutussa 2015
Siskonpeti, Kadonnut joulupukki, Syke ja Marja Hintikka Live Kakkosen joulujutussa 2015 Kuva: Yle yle tv2

Kysyimme Kakkosen ohjelmien tutuilta hahmoilta, mitkä ovat heidän sykähdyttävimmät joulumuistonsa ja -lahjansa. Antoisaa juhlan ja rentoutumisen aikaa kaikille!

Pirjo Heikkilä (Siskonpeti)

Siskonpeti-sarjan Pirjo Heikkilä.
Siskonpeti-sarjan Pirjo Heikkilä. Kuva: Yle/Jari Nummelin pirjo heikkilä

- Olen jouluisin aina tosi liikuttunut. En ole ollut yhtäkään joulua pois perheeni luota. Paras hetki on se, kun astuu sisään äitin ja isäpuolen kotiin ja laatikot tuoksuvat uunissa. Jouluradio soi ja koko perhe on kasassa.

Rakastan vieläkin lahjojenjaon hetkeä, mutta lapsena se oli superjännää.

- Lapsuuden joulut olivat mielettömiä. Äiti teki paljon luodakseen kotiin ihanan joulutunnelman.

- Mahtavin saamani lahja ollut erään läheisen antama antama valokuvakirja. Siihen oli käytetty aikaa ja vaivaa ja kuvatekstit oli rakkaudella kirjoitettu. Itkin koko kirjan läpi.

Toisen Siskonpeti-tuotantokauden kaikki kaksitoista jaksoa ovat katsottavana runsain lisämateriaalein Yle Areenassa.

Marja Hintikka (SuomiLOVE ja Marja Hintikka Live)

SuomiLOVE-sarjan ja Marja Hintikka Liven juontaja Marja Hintikka.
SuomiLOVE-sarjan ja Marja Hintikka Liven juontaja Marja Hintikka. Kuva: Yle/Jukka Lintinen yle tv2

- Erityisesti vaalimani joulumuisto on muutaman vuoden takainen mieheni vetämä joulupukkikeikka, joka lähti ihan lapasesta. Yleisönä oli pelkkää aikuisväkeä, minun sukulaisiani, ja kaikki nauroivat vedet silmissä Ilen jutuille ja kiljuivat. Ei haitannut, vaikka partakin putosi kesken kaiken.

Kannattaa tilata pukki paikalle, vaikka ei olisikaan lapsia läsnä. Kaikki muuttuvat lapsen kaltaisiksi.

- Ikimuistoisin saamani lahja on rakkaudella minulle ostettu dvd, jättiläiskäärmeestä kertova Anaconda-leffa. Se valittiin muistaakseni tuolloin vuoden huonoimmaksi elokuvaksi. Olin leffafriikki ja kaikki hommasivat minulle elokuvia lahjaksi. Joskus meni vähän sinne päin.

Paljon syksyn mittaan puhuttanut Marja Hintikka Live -ohjelma jatkuu maanantaina 18.1. Yle Areenasta löytyvät kaikki syksyn jaksot ja verkosta paljon ruuhkavuosissa rämpimistä helpottavaa vertaismateriaalia. SuomiLOVE Kakkosella perjantaisin klo 21.

Timo Kahilainen (Kadonnut joulupukki -elokuva ja Kummeli)

Kadonnut joulupukki -sarjan ja -elokuvan lelutehtailija (Timo Kahilainen)
Kadonnut joulupukki -sarjan ja -elokuvan lelutehtailija (Timo Kahilainen) Kuva: Yle/Aitomedia yle tv2

- Setäni Lauri Kahilainen soitti jouluyönä kanteleella Maa on niin kauniin ja muita joululauluja joskus 60-luvun lopulla. Kaikki hiljentyivät kuuntelemaan, kannel soi jostakin kaukaa menneisyydestä.

- Vuonna 1970 sain joululahjaksi ensimmäisen Aku Ankan taskukirjan "Mikki kiipelissä" ja Verraton -suklaarasian.

Kun oli katsonut koko joulun mustavalko-tv:stä tsekkiläisiä ja neuvostoliittolaisia piirrettyjä, Mikki tuntui yllättävän raikkaalta.

Kadonnut joulupukki -sarjan elokuvaversio televisiossa 23.12. klo 18 ja 24.12. klo 12.25 sekä Yle Areenassa 19.12. alkaen kolme viikkoa. Kummeli V -elokuvasta tehty, neliosainen sarja Kakkosella 10.3.2016.

Valtteri Lehtinen (Jani Hellemaa, Uusi päivä ja YleX)

Valtteri Lehtinen laulaa joululaulun Jouluyö, juhlayö
Valtteri Lehtinen laulaa joululaulun Jouluyö, juhlayö Kuva: Yle/Anu Köyhäjoki-Järvinen valtteri lehtinen

- Hienoin joulumuistoni on Intian matkalta muutama vuosi takaperin. Olimme perheeni kanssa reissussa ja poikkeuksellisesti joulun muualla kuin Suomessa. Saavuimme hotelliimme Intian Goaan jouluaaton iltana. Aikaero oli suuri, joten pää oli sekaisin matkustamisesta. Väsy painoi, mutta Intian lämpö ja ystävälliset ihmiset saivat heti olon tuntumaan hyvältä ja tervetulleelta.

Silti itku oli uupumuksen vuoksi lähellä, kunnes muoviseen, punaposkiseen joulupukkinaamariin sonnustautunut joulupukki saapui hotellin ravintolaan heilumaan.

- Siinä vaiheessa väsy vaihtui vedet silmissä nauramiseen, ja hieno reissu sai alkaa. Joululoma lämpimän meren kuohuissa on jäänyt mieleen mielettömän hienona joulumuistona!

- Tärkein joululahjani on mummuni minulle kutoma sinertävä viltti. Mummu teki kaikille lapsenlapsilleen samanlaiset. Se joululahja jäi lämpimänä mieleen, mummu nukkui pois ennen seuraavaa joulua.

Draamakomedia Uusi päivä on tauolla ja palaa ruutuun uudistuneena 22. helmikuuta 2016. Yle Areenassa on katsottavana runsaasti UP:n jaksoja - mukaan lukien syyskauden erikoisosa - ja lisämateriaalia.

Jukka Lindström (Noin viikon uutiset)

Noin viikon uutiset -ohjelman ankkuri Jukka Lindström.
Noin viikon uutiset -ohjelman ankkuri Jukka Lindström. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu nvuutiset

- Mieleenpainuvin joulumuistoni on se, kun eräänä aattona lopulta tajusin, että joulupukkia ei oikeasti ole olemassa, vaan se on meidän faija!

Onneksi olin jo 21-vuotias ja tarpeeksi kypsä kestämään pettymyksen.

- Vuonna 2003 sain serkultani lahjaksi hierontalahjakortin, jonka unohdin käyttää ennen umpeutumispäivää. Se harmittaa edelleen ja on pysynyt muistoissa siitä lähtien.

Ajankohtaissatiiri Noin viikon uutiset pitää ansaittua taukoa ja tulee seuraavan kerran 21.1.2016. Yle Areena auttaa suurimpaan kaipuuseen muhkealla klippivalikoimalla.

Veini Vehviläinen (Nuorten jääkiekkomaajoukkueen maalivahti)

Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkueen pelaaja Veini Vehviläinen
Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkueen pelaaja Veini Vehviläinen Kuva: Yle/Suomen Jääkiekkoliitto veini vehviläinen

- Lapsuuden jouluista muistan erityisesti sen, kun luistelimme järven jäällen kolatulla pikaluisteluradalla pikkuveljeni kanssa auringonpaisteessa.

Lahjoista villasukat ja –lapaset ovat aina kivoja!

Nuorten jääkiekon MM-kisat Kakkosella, Yle Areenassa ja Yle Puheella 26.12.2015 - 5.1.2016. Kattavimmin kartalla pitää tapahtuman oma erikoissivusto.

Leena Pöysti (Johanna, Syke)

Syke-sarjan Johanna (Leena Pöysti)
Syke-sarjan Johanna (Leena Pöysti) Kuva: Yle/Jussi Nahkuri syke

- Muistan lämmöllä lapsuuden mökkijouluja, jotka olivat varmasti työläitä äidille ja isälle, mutta kiitos heille siitä puuhaamisesta. Kuljimme pulkkakyydillä autolta mökille umpihangessa, auraamatonta mökkitietä pitkin. Kaikkialla lumesta märkiä lapasia ja pipoja, lumilyhtyjä ja joulukuusi naapurin metsästä. Joulusaunasta pistelevään lumeen riehumaan...

Lahjoista unohtumattomin on esikoiseni ihmetys ja riemu, kun hän ensimmäisiä kertoja sai joulupaketit ihmeelliseseltä, "ihan oikealta" Joulupukilta!

Sairaalasarja Sykkeen odotettu kolmas tuotantokausi alkaa Kakkosella 23. maaliskuuta 2016. Samana päivänä Yle Areenassa julkaistaan kauden viisi ensimmäistä jaksoa.

Yle TV2