Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ville 30 päivässä pääkuva

Volga 30 päivässä, 1/10 - Löylyjä ja yöelämää

Ville Haapasalo ja Volga 30 päivässä
Ville Haapasalo ja Volga 30 päivässä volga 30 päivässä

Uusi 30 päivää -sarja vie Ville Haapasalon tällä kertaa viikinkien muinaista idäntietä pitkin Pietarista vesireittejä Volgalle, ja siitä Kaspianmerelle saakka. Ville aloittaa uuden seikkailunsa vanhasta kotikaupungistaan Pietarista. Haapasalo tuntee kaupungin kuin omat taskunsa, ja muistot opiskeluajoilta heräävät kaupungilla kävellessä.

Ville tutustuu kaupungin lähiöihin ja saa tuta, että venäläiset löylyt ovat huomattavasti suomalaisia ärhäkämmät. Julkiset saunat eli banjat ovat Pietarissa suosittuja kohtaamispaikkoja. Ville saa juttuseuran lisäksi osakseen raivokkaan vihtomisen.

Idän Venetsia tarjoaa Villelle myös uusia yllätyksiä. Hän pääsee tarkkailemaan Pietaria yläilmoista käsin, sillä kaupungissa on uusi muotivillitys, katoilla kiipeily. Pietarin katoille tuodaan potentiaalisia kumppaneita romanttisille treffeille, tai hakemaan inspiraatiota luovaan työhön. Korkeanpaikankammoisen Villen oppaana toimii nuori mies, joka tarjoaa turisteille ja paikallisille tätä vaihtoehtoista tapaa tutustua kaupunkiin.

Yöelämä on Pietarissa vertaansa vailla ja Villekään ei käy täällä nukkumaan aikaisin. Matka jatkuu Suomifanien perustamaan Helsinki-baariin, jossa Ville tapaa kongolaistaustaisen muusikon Seraphim Makangilan. Ville ja Seraphim vaihtavat yhteisiä kokemuksia siitä, millaista oli tulla ulkomaalaisena Neuvostoliittoon, joka natisi jo liitoksissaan. Miehet keskustelevat myös rasismin ilmenemisestä nyky-Venäjällä, jopa tässä kovin kansainvälisessä metropolissa. Keskustelun jälkeen on aika jammailla, eikä Villekään malta pitää näppejään erossa soittimista.

Yöllinen seikkailu johtaa Villen vielä kaupungin laitamille, missä hän kohtaa eriskummallisesti pukeutuneen taiteilijaporukan. Käynnissä on maaginen performanssi, johon Ville luonnollisesti kaapataan mukaan.

 • Pistaasi kruunaa afgaaniriisin

  Loihdi kasviksista herkullisia piirakoita. Ohjeet täältä.

  Villen keittiö 30 minuutissa, 6/8. Afganistanilaissyntyinen Zarmina perheineen opettaa Villelle lammaspadan, kasvispiirakoiden ja mausteisen riisin valmistusta. Ruoanlaiton ohessa Ville saa kuulla Zarminan perheen monivaiheisen tien Suomeen. Katso reseptit.

 • Feijoada on brasilialaisten kansallisherkku

  Grillaa kanan sydämistä maukas alkupala. Katso ohje.

  Villen keittiö 30 minuutissa, 5/8. Pekonit poksahtelevat ja kanan sydämet marinoituvat brasilialaisvieraiden vallatessa Villen keittiön. Mariana ystävineen opettaa Villelle mustapapupadan teon ja avaa brasilialaisen grillauskulttuurin saloja. Katso reseptit.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.