Hyppää pääsisältöön

WhatsAppin voi kaataa varsin helposti: emojeilla

Tuhansien emojien mittainen viesti saa vastaanottajan WhatsApp-sovelluksen kaatumaan sekä tietokoneilla että Android-laitteilla.

Näitä kun naputtelee viestiin tarpeeksi, niin vastaanottajan WhatsApp kaatuu.

Liika emoji-innostus on vaarallista.

18-vuotias bloggaaja Indrajeet Bhuyan on bloginsa mukaan selvittänyt, että WhatsApp-sovelluksen saa kaatumaan, kun lähettää kaverille viestin, joka sisältää tuhansia emojeita.

Bhuyan kirjoittaa blogissaan, että WhatsAppin kautta voi lähettää pisimmillään 6 500–6 600 merkin mittaisia viestejä. Bhuyanin testien mukaan WhatsAppin nettiselainversio alkaa hidastua reilun neljän tuhannen emoji-kuvan näpyttelyn jälkeen, mutta viestin kirjoittamista voi yhä jatkaa.

Kun tämän tuhansia emojeita sisältävän viestin lähettää vastaanottajalle, se kaataa tämän WhatsApp-sovelluksen Android-laitteissa ja tietokoneissa. Applen mobiililaitteet hidastuvat toviksi, mutta eivät kaadu.

Bhuyanin mukaan vastaanottajan täytyy poistaa keskusteluketju, jotta WhatsApp toimisi jatkossa normaalisti.

Ongelma voi kuulostaa pieneltä, mutta sen laajuus on suuri. Maailmassa on satoja miljoonia ihmisiä jotka käyttävät WhatsAppia Android-laitteella.

Bhuyan nostaa blogissaan esille myös tilanteen, jossa vastaanottajalle oltaisiin aluksi lähetetty herjaus- tai kiristysviesti. WhatsAppin kaatumisen jälkeen herjausviesti ei ole näkyvissä, eli todiste herjauksesta olisi poissa.

Bhuyan on ilmoittanut bugista WhatsAppille.

Viime vuonna bloggaaja paljasti WhatsAppin haavoittuvuuden liian pitkien viestien lähettämisen suhteen. Tuolloin Android- ja tietokonesovelluksn pystyi kaatamaan pelkästään noin 2 000 merkin mittaisella viestillä. WhatsApp korjasi haavoittuvuuden parin päivän kuluessa.

Katso alta demonstraatio siitä, kuinka WhatsAppin saa kaadettua emojeilla.

Lue myös:

Hyytyykö akku ja hidastuuko puhelin? Syyllisiä etenkin Facebook ja Snapchat

Suomi on Pohjoismaiden somekummajainen – Whatsapp kiinnostaa enemmän kuin Snapchat