Hyppää pääsisältöön

Eläinten vanhainkodissa vietetään tunnelmallista joulua

iso sika "Poika"
iso sika "Poika" Kuva: yle / Elina Toivonen sika

Wanhan Markin pihapiiri lähes uinuu vielä aamun sinisellä hetkellä. Ilmassa on pientä pakkasta ja ensilumi on peittänyt karun maan. Isäntä saapastelee talliin toivottamaan eläimille hyvät huomenet. Päivästä on tulossa jännittävä, sillä tänään tilalle saapuu kolme uutta asukasta, alpakkaa.

Wanha Markki, Ylistaro
Wanha Markki, Ylistaro Kuva: yle / Elina Toivonen maalaistalo pohjanmaa lumi
Tonttu aitan ikkunalla
Tonttu aitan ikkunalla Kuva: yle / Elina Toivonen aitta tonttu
tonttukuvat tuvassa, Wanha Markki
tonttukuvat tuvassa, Wanha Markki Kuva: yle / Elina Toivonen tupa takka tontut

Eläinten vanhainkoti on toiminut Ylistarossa Etelä-Pohjanmaalla noin 15 vuotta. Sitä isännöivät taiteilijat Heikki ja Liisa-Cristiina Laaksonen. Talvella miljöö on kuin joulusadusta. Laaksosten taiteilemat tontut valvovat tilaa joka suunnasta. Sympaattiset eläimet tervehtivät tulijaa tallissa. Osa eläimistä on jo viety talvikuukausiksi hoitoon nykyaikaisempiin tiloihin. Kesän korvalla ne saavat taas ottaa vastaan kävijöitä Wanhan Markin pihamaalla. Vanhainkodissa ne saavat elää elämänsä onnellisina loppuun saakka.

lampaat tallissa
lampaat tallissa Kuva: yle / Elina Toivonen lampaat
valkoinen alpakka
valkoinen alpakka Kuva: yle / Elina Toivonen valkoinen alpakka