Hyppää pääsisältöön

Maija Vilkkumaa: Mielenterveyteni järkkyisi ilman ystäviä

Maija Vilkkumaan musiikki on vaikuttanut meihin suomalaisiin jo noin 25 vuoden ajan, ensin Tarharyhmän ja sitten soolouran merkeissä. Kestosuosikki kertoo nyt, mitä ystävyys hänelle merkitsee.

”Ystävää kohtaan tuntemani rakkaus on jotenkin helpompaa kuin rakkaus rakastettua kohtaan. Rakkaus ystävää kohtaan on sellaista kaikkisuopaa – jos kaikkisuopa on edes oikea sana!

Ystävältään kestää erilaisia kiukkuja ja jopa tietynlaista ärsyttävyyttä ihan eri tavalla kuin rakastetultaan. Parisuhteeseen kohdistuu hirveästi kaikenlaisia odotuksia ja oletuksia. Että millainen parisuhteen pitäisi olla, millaisia asioita pitäisi tehdä yhdessä, että olisi onnistunut pariskunta. Ystävyyteen ei liity tällaisia paineita, ystävän kanssa voi tehdä mitä vaan.

Ystävä on ollut mulle kullankallis kaikissa elämäntilanteissa. Musta tuntuu, että oma mielenterveyteni vaatii sen, että mulla on sekä perhe että ystävät, joiden pyyteettömään rakkauteen voin aina luottaa.”

Kommentit