Hyppää pääsisältöön

Radioheadin joululahja maailmalle: Bond-leffa Spectren julkaisematon tunnari

Laulaja Thom Yorken mukaan Radioheadia pyydettiin Bond-biisin esittäjäksi. Kappale ei kuitenkaan päätynyt elokuvaan asti.

Thom Yorke Portugalissa 2012 // Kuva: EPA/JOSE SENA GOULAO

Englantilainen vaihtoehtorockin jättinimi Radiohead on paljastanut joulun kunniaksi salaisuuden: oman James Bond -biisinsä.

Tuoreimman Bond-elokuva Spectren tunnussävelmänä kuullaan Sam Smithin esittämä Writing’s On The Wall. Herkkä melodia ja Smithin tulkinta ovat saaneet kehuja, ja laulu on ehdolla Golden Globen voittajaksi.

Ennen kuin Smithin kerrottiin esittävän Spectren tunnuslaulu, muitakin nimiä veikkailtiin esittäjäksi - muun muassa Radioheadia. Huhut eivät olleet vailla pohjaa, sillä laulaja Thom Yorke paljasti Twitterissä, että Radioheadia tosiaan pyydettiin Bond-biisin esittäjäksi ja yhtye työstikin omaa kappaletta tunnussävelmäksi.

Kappale ei kuitenkaan ikinä päätynyt Spectren alkutekstien musiikiksi. Joulun kunniaksi yhtye päätti silti paljastaa oman Bond-maailman inspiroiman teoksensa, jonka nimi on elokuvan tavoin Spectre. Sen voit kuunnella Soundcloudista.

Lue myös:

Nyt se on varmaa: Sam Smith laulaa uuden Bond-tunnarin