Hyppää pääsisältöön

Unelmana estetunti

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Jami Hellman ystäväni hevonen

Ystävykset Eeva-Liina ja Karoliina voittivat Ystäväni hevosen Instagram-kilpailuissa unelmien estetunnin. Tytöt haettiin suoraan kouluista ja kiikutettiin Keravalle Enjalan tallille. Koko Enjalan valtava maneesi oli varattu meidän kolmen käyttöömme, ja rakensimmekin aikamoisen radan tuntia varten!

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Jami Hellman ystäväni hevonen

Tunnin opettaja Jonna Enjala oli jakanut meille hevoset jo etukäteen ja kaikkia odottikin ratsastus aivan uudenlaisella ratsulla. Eeva sai ratsastettavakseen suloisen Muppe-ponin. Eeva kertoi ratsastaneensa enemmän hevosia, mutta aikaisemmin kilpaponina toiminut Muppe oli silti oiva ratsu tunnille. Vastaavasti paöjon poneilla ratsastanut Karo sai tallin estetykki Lissun. Lissu on entinen estehevonen ja tallin innokkaimpia hyppääjiä. Minä sain reippaankokosein Regu-ruunan alleni. Yksityinen estetunti saattoi alkaa!

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Jami Hellman ystäväni hevonen

Suoraan esteille ei kuitenkaan siirrytty, vaan Jonna halusi tarkastaa meidän perustaitomme puomeilla. Estepainotteisella tallilla ratsastaville Eevalle ja Karolle puomit eivät olleet ongelma. Ylitimme puomeja erilaisilla lähestymisillä ravissa ja laukassa. Kun koitti aika kokeilla kevyttä istuntaa Jonna pääsi muistuttamaan reisilihaksien tärkeydestä esteratsastuksessa...

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Jami Hellman ystäväni hevonen

Suloinen Muppe osoittautui puomeilla hieman aremmaksi kaveriksi. Kentällä seisova kuvaaja oli Mupen mielestä kammottava ilmestys ja Eeva sai olla todella tarkkana, että poni ei ottanut väistöaskelia kameran kohdalla. Mupen kohdalla kuvaaja päättikin jättää laukaisinta pariin otteeseen painamatta, ettei äänekäs kameran sulkija olisi säikäyttänyt sitä.

Eeva-liinan päättäväisyyden ansiosta ratsukko kuitenkin selvitti estetehtävät ilman suurempia kommelluksia. Eeva-liinan määrätietoisuuden saattoi astia täyttyneeseen katsomoon saakka! Tunnin jälkeen Eeva-liina kehui niin ponia kuin opettajaakin: tunnilla oli todella oppinut kuinka tärkeää pohkeiden kiinni pitäminen voi olla!

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Jami Hellman ystäväni hevonen

Puomeilta jatkoimme jumppasarjalle. Kun kaikki kolme olivat saaneet mukavan estelaukan alleen, siirryttiin varsinaiseen rataan. Olimme kantaneet maneesin hiekalle Enjalan upeita estejohteita ja portteja. Seitsemän hypyn radassa riittikin tekemistä! Karo pääsi erityisesti viimeisellä ratakierroksella upeasti kiinni Lissun jutun juonesta. Kaksikko eteni helpon näköisesti esteeltä toiselle, Lissu innosta puhkuen. Ihanasti juuri viimeinen hyppy okserille oli mahtavan pyöreä ja ilmava!

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Jami Hellman ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Jami Hellman ystäväni hevonen

Tunnin jälkeen tunnelmat olivat innostuneen riehakkaat. Aika oli kulunut kuin siivillä. Tyttöjen mielestä tunti oli yksi parhaista ratsastustunneista ikinä. Hevoset, opettaja ja puitteet olivat kohdallaan. Unelmien estetunti!

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Jami Hellman ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Jami Hellman ystäväni hevonen
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.